Vi 02.12.2016    19:30    hartă

UR.BASM // Duet în trecere

Vineri, 2 decembrie 2016

19h30

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

De/cu: Andreea David și Mihaela Dancs

 

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzica?

Lucrăm cu ea ca şi cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic şi afectiv, negociem şi compunem cu ea, construind şi abandonând relaţii, sau lăsăm mişcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, cand muzica ne fură şi conceptele dispar, cand conștiința e în altă parte şi dracul şi-a băgat coada.

Ce fel de dans produce combinaţia dintre David, Dancs şi muzică?

Playlist-ul nostru:

1. început

2. e în aer

3. tablou dramatic

4. pe dos

5. party emoțional

6. dans cu dracul

7. suspans

8. final greu

 

 

Biografie

Mihaela Dancs (n.1974, București, România) dansează în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, muzee, pe străzi din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Viena, Stockholm, Frankfurt sau Tokyo. Colaborează, printre alții, cu Mădălina Dan, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Vava Stefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu și Doris Uhlich. În ultima vreme lucrează cu epuizarea ca sursă de regenerare energetică și cu energia ca mod de comunicare, atât în dans cât și în afara lui, și caută modalități de a construi, trăi și transmite intensitate. Se dedică cu aceeași pasiune pe care o are pentru dans, surfing-ului. Cel mai probabil acestea se vor întâlni la un moment dat, dacă nu cumva deja au și făcut-o.

 

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEBB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Explore Dance Festival, Impuls Tanz Vienna si Temps d’images Cluj. A colaborat si colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan si Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked.PROGRAMUL CNDB în cadrul festivalului UR.BASM   

www.urbasm.ro         

Miercuri, 30 noiembrie

Upstairs – Povestiri performative despre relația spațiu-corp  14.00 - 18.00

Performance - Cvartet pentru o lavalieră                                            19.30 - 20.00

Joi, 1 decembrie        

Atelier - Power to the people                                      16.00 - 18.00

Atelier - TOTUL PENTRU ENDORFINE                            19.00 - 21.00

Vineri, 2 decembrie   

Cursuri dans - Drop in                                                 12.00 - 18.00

Performance - Duet in trecere                                     19.30 - 20.30