Mi 30.11.2016    19:30    hartă

UR.BASM // Cvartet pentru o lavalieră

Miercuri, 30 noiembrie 2016

19h30

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

concept / autor: Vava Ştefănescu

co-autori: Vlaicu Golcea (sound-artist), Carmen Coțofană, Farid Fairuz, Mihaela Dancs/Vava Ștefănescu (performeri)

 

„Cvartet pentru o lavalieră – este o instalaţie coregrafic–sonoră ce pune în discuţie mai multe idei legate de claustrare: lipsa de distanţă, ostaticii propriei noastre existenţe, toleranță.

Fiind o compoziţie în timp real, singurul punct de referinţă şi sprijin este situaţia vizibilă/audibilă, constantă timp de 60 de minute.

Toate ideile - un fel de cuvinte cheie de la care se porneşte -  vin în conjuncţie cu mişcarea sunetului, cu privirea publicului şi astfel se nasc alte idei, foarte neaşteptate..

Aleatoriul prezenţei condiţionate de un anume context, atenţia asupra ritualilor de percepţie, rămân pentru mine preocupări continue dar şi facinaţii ale acestui „du-te vino” între ficţiune şi realitate.”

Vava Ştefănescu

 

Vava ŞTEFĂNESCU este coregraf şi dansator, trăieşte şi lucrează în România.

Absolventă a UNTC, la secţia de creaţie coregrafică. In 2004 obţine masterul în Cooperare Artistică Internaţională la Paris 8 - URF Arts, Franţa. In prezent este director al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti.

Abordează forme scenice foarte diverse, de la studiul limbajului de dans la forme radicale, de instalaţie coregrafică pentru obiecte şi corp (The fiction of objects, Copy and Paste  sau  Cvartet pentru lavalieră). Spectacolele sale, din care menționăm numai câteva, Occupy Vava, Swing, Solo on-line (Teatrul Naţional Cluj 2005),  Mioritza - instalaţie coregrafică, After all (Temps d’Images Cluj, 2011), sunt prezentate pe scenele naţionale şi internaţionale.

În 2000 înfiinţează Centrul Multi Art Dans, (MAD), o instituţie independentă pentru susţinerea artiştilor dansatori şi coregrafi şi creaţiei interdisciplinare, ce prefigurează CNDB.

Susţine ateliere de compoziţie coregrafică sau interdisciplinară şi ateliere de dans contemporan în cadrul mai multor festivaluri, companii de dans, universități sau rezidenţe de creaţie în țară și stăinătate.
 

 

PROGRAMUL CNDB în cadrul festivalului UR.BASM   

www.urbasm.ro                     

Miercuri, 30 noiembrie

Upstairs – Povestiri performative despre relația spațiu-corp  14.00 - 18.00

Performance - Cvartet pentru o lavalieră                                            19.30 - 20.00

Joi, 1 decembrie        

Atelier - Power to the people                          16.00 - 18.00

Atelier - TOTUL PENTRU ENDORFINE                19.00 - 21.00

Vineri, 2 decembrie   

Cursuri dans - Drop in                                     12.00 - 18.00

Performance - Duet in trecere                         19.30 - 20.30