Vi 04.11.2016    15:30    hartă

Sâ 05.11.2016    10:00    hartă

Du 06.11.2016    10:00    hartă

The Stranger Gets a Gift Service – Interruptor (Republica Cehă)

The Stranger Gets a Gift Service – Interruptor (Republica Cehă)

4 noiembrie, între orele 15.30 şi 20.30

5, 6 noiembrie, între orele 10.00 şi 20.30

instalație-performance, putând fi experimentată doar de către un Utilizator (45 de minute) 

 

Concept de: Cristina Maldonado

Performer: Cristina Maldonado

Asistenţi de cercetare: Joao Fiadeiro, Fernanda Eugenio (AND LAB)

Mulţumiri lui: Daniel Pizamiglio (AND LAB)

Fă-ţi o rezervare pentru intervalul de timp cel mai convenabil ţie. Asigură-te că ajungi cu 10 minute înainte de ora stabilită pentru a citi Ghidul Rapid al Utilizatorului înainte de a folosi dispozitivul. Rezervările se fac aici.

Un performance în mediu virtual care scurt-circuitează experienţa noastră cotidiană a dialogului şi propune o conversaţie vizuală unică. Cum influenţează comunicarea virtuală ceea ce poate fi exprimat sau împărtăşit? Ce rol joacă mijloacele virtuale în definirea naturii dialogului dintre noi?

„Interruptor” este un dispozitiv vizual conceput să suspende temporar felurile în care percepem în mod normal spaţiul, timpul şi graniţele dintre „Tu” şi „Eu”. Utilizatorului îi este propus un mediu în care felul cotidian în care ne folosim de comunicare şi de protocoale ei sunt scurt-circuitate, iar el sau ea trebuie să găsească o modalitate proprie de a construi un dialog, folosindu-se numai de obiecte şi imagini.


„Când ești gata să activezi dispozitivul, aşază-ţi mâna înăuntrul zonei luminate.”


„The Stranger Gets a Gift Service” este o serie de performance-uri care urmărește să diversifice posibilităţile de raportare la artă, oferind „dispozitive” proiectate să fie folosite de un public constând dintr-o singură persoană (Utilizatorul). Artişti din diferite discipline au creat trei instalații-performance independente, fiecare putând fi experimentată doar de către un Utilizator pe rând:  Amuleto, Interruptor şi Reminiscencia.

 


Bio

Cristina Maldonado, artista principală din cadrul „The Stranger Gets a Gift Service”, este o mexicană rezidentă în Praga, a cărei experienţă în mişcarea corporală îi permite o abordare unică a experimentelor vizuale şi conceptuale cu materiale video, audio, colaje şi performance-uri. Munca ei unifică teatrul experimental, dansul, arta participatorie, media veche şi nouă. Temele pe care le abordează sunt corpul, comunicarea şi intimitatea. Crează cadre propice experimentării de către indivizi, folosindu-se concomitent de instalaţii, materiale video şi reprezentaţii live. Lucrează singură sau în colaborare cu artişti din diverse discipline. Spectacolele ei au putut fi urmărite în Mexic, Europa de Est, New York şi Montreal. Începând cu 2003, a regizat mai multe performance-uri în Republica Cehă.

 

https://vimeo.com/85027961

Acest eveniment face parte din ediţia-pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie „RE//Dance”, curatoriată de Iulia Popovici și de Marta Keil și Goran Injac, în calitate de co-curatori, ce va avea loc între 1 şi 6 noiembrie 2016 şi va include spectacole şi performance-uri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi România.

East European Performing Arts Platform/EEPAP (Polonia) este co-organizator al primei Bienale Regionale de Coregrafie, iar Mladinsko Gledališče Ljubljana (Slovenia) este partener instituțional.

 

Evenimentele din cadrul „RE//Dance” – Bienala Regională de Coregrafie vor avea loc la Sala Stere Popescu de pe Bulevardul Mărăşeşti 80-82.

Accesul la spectacole şi performance-uri costă 25 de lei (preţ întreg) sau 15 lei (preţ redus), iar la evenimentele conexe („How to Make a Biennial Festival with 100 Euros and 1.000.000 Euros”, masa rotundă EEPAP şi lecture-ul Agatei Siniarska) intrarea este liberă.

Biletele se pot achiziționa online pe www.kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu înainte de începerea fiecărui spectacol.