Du 25.03.2018    19:30    hartă

TEREN DE DANS – 25 martie //ANULAT//

Teren de dans – Duminică, 25 martie, 19.30


Din motive independente de noi, spectacolul programat pentru 25 martie se amână pentru o dată pe care o vom anunța cât de curând. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri provocate de aceasta situatie! Pentru aceia dintre Dvs care şi-au cumpărat bilet, vă rugăm să ne scrieți la adresa de mail [email protected] Mulțumim pentru înțelegere!

Concept, coregrafie, interpretare: Mihaela Dancs
Light designer: Ionuț Cherana
Sound designer: Marian Cîtu
Producție
: Centrul Naţional al Dansului București, 2016
Durata: 50 min


”În Teren de Dans relația corpului meu cu muzica, relație care de ceva vreme se cerea explorată în detaliu, se materializează, e palpabilă, iar fizicalitățile noastre se întâlnesc și se penetrează. Terenul de dans e spațiu, spațiul e corp, corpul e muzică, muzica e spațiu, muzica e corp, corpul e teren de dans”. (Mihaela Dancs)

*Teren de Dans are și o versiune one to one care chestioneza poziția șezandă a spectatorului și transferul energetic, kinestezic, afectiv dintre performer și acesta.

 

”De fapt, Dancs e şi nu e singură pe scenă. Ceea ce creează în cele 45 de minute este o relaţie personală cu muzica şi cu obiectul prin care aceasta se difuzează, o boxă cu stativ. Relaţia dintre performeră şi muzică – resimţită acut, în sfera strictă a spaţiului intim, motiv ca Dancs să „aspire“ sunetele băgîndu-şi capul în boxă, la propriu – trece în plan secund, ceea ce ajunge în penumbra reflectoarelor fiind mai degrabă parteneriatul cu obiectul: un proces de tatonare, apropiere şi contopire. Conflictuală şi tandră totodată, simbioza dintre om şi obiect atinge punctul în care unul devine continuarea celuilalt. Acesta este, într-un anume sens, un demers erotic. Dancs imprimă mişcarea boxei, preia sunetul transmis de obiect şi îl întoarce acestuia pînă acolo unde nu se mai ştie care dintre ei performează. Om, obiect, sunet se contopesc performativ, acesta fiind conceptul performance-ului.”(Oana Stoica, Dilema Veche)

Bio


Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, poduri, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Viena, Stockholm, Frankfurt, Cluj sau Tokyo. Colaborează cu Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Florin Flueraș, Paul Dunca, Carmen Coţofană, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Doris Uhlich, Andreea David etc. În 2016 concepe Totul Pentru Endorfine.