Ma 07.06.2011    08:00

Tentaţia Sfântului Anton >> marţi, 7 iunie, ora 20.00, Sala Atelier (TNB)

Tentatia Sfantului Anton este un spectacol de dans, teatru, marionete, multimedia, avand ca ax de plecare texte scrise de scriitorul Antoine de Saint Exupery, inspirate din perioada expeditiilor traite de acesta ca si pilot in al doilea razboi mondial si a naufragiului in desertul in care si-a gasit sfarsitul.
Printr-un joc abil al arhitecturii mobile si a texturii media, personajele par ca prind viata din abisul in care sunt pe rand aruncate. Un robot umanoid, personificare a Mortii, si o papusa, simbol al inocentei pierdute a Omului, imagine ingenua a Micului Print - se intalnesc in finalul calatoriei “Omului”, pe un pamant distrus de razboi si cataclisme, fiind singurii martori ai devenirii fiintei…
Naufragiat in desert, penduland intre viata si moarte, intre prezent si trecut, Omul isi intalneste destinul si judecatorul. Mintea si constiinta ii sunt supuse unei interesante radiografii, prin care amintirile trecute, sunt readuse la viata. Spatiul e acela al interioritatii, al memoriei, un spatiu in care limita realului este deplasata spre vis.
“Unde fug oamenii, toti acesti emigranti care se rotesc in jurul Templului abandonat…?”…este intrebarea care apare obsesiv de-a lungul spectacolului.
”Omul si-a creat ziduri intre care s-a ingroapat asemeni semintelor" (Saint Exupery), ziduri care-l impiedica sa vada lumina”, devenind o “fortareata nimicita, barca fara directie", o fundatie subreda ce nu se poate salva inafara iubirii.

Bunicului meu


Spectacolul este sustinut de catre Centrul National al Dansului, Administratia Fondului National Cultural, Asociatia Pardon Mersi, Asociatia A&A Associated Artist, SC Almera International SRL

Multumiri: Directiei Centrului National al Dansului si echipei Centrului National al Dansului. Multumim tuturor celor care au ajutat la realizarea proiectului.


Spectacolul are loc la Sala Atelier a TNB (intrarea prin Opereta)
Pret bilete: 20 de lei / 10 lei redus
Biletele se achizitioneaza de la Casa de Bilete a TNB