Du 09.03.2008    19:00

Spectacolul meu

Sala Ronda, orele 19.00

Directie artistica: Eduard Gabia
Interpreti: Maria Baroncea, Florin Fieroiu, Eduard Gabia
Durata: 50 min
Proiect finantat de CNDB selectia II de proiecte 2007

Ca sa intelegi spectacolul lui Gabia, ai nevoie de un antrenament prealabil, de o introduce in tot ce a stat la baza intentiei lui. Spectacolul meu e un laborator intim, o intilnire intre trei prieteni care porneste si creste in fiecare dintre ei si care trece peste granita corp de zi cu zi – corp scenic.

“In momentul in care privesc, privesc din perspectiva a tot ceea ce stiu eu pina in acest moment, a lucrurilor pe care nu le-am uitat, a experientelor pe care le-am avut, concluziilor si indoielilor pe care le am, rationalului si irationalului meu, a ceea ce-mi doresc si a lucrurilor pe care mi le amintesc.
Pentru a reusi sa privesc din toate aceste perspective, trebuie sa nu am un scop, sa las doar intimplarea sa guverneze ceea ce aleg. Exercitiul de a ma privi ma pune in postura de a nu actiona, de a nu ma implica personal in ceea ce se intimpla in jurul meu, devenind observator.
Observ in acest moment in fata mea doua mese pe care se afla: o sticla cu apa, un ziar, o scrumiera, sapte scaune, toate luminate de citeva neoane, fapt care ma face sa ma gindesc la absenta oamenilor, la un loc parasit sau in asteptare, la o forma de viata in absenta. Sunetele care se aud din strada imi releva faptul ca acest loc static se afla in acelasi timp cu cel in miscare.
Imi dau seama de singuratatea mea si imi aduc aminte de momentele in care sunt impreuna cu oameni”.
Eduard Gabia

„Spectacolele lui Gabia sunt transante si directe ca niste petarde care iti sar in fata” Suplimentul de Cultura

Eduard Gabia s-a nascut in 1979, absolvent al Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti. A beneficiat de burse de studiu la Tanzquartier (Viena), Internationales TanzFest Berlin/Tanz im August, KaaiTheater (Belgia) si Dance Theatre (New York). A colaborat cu coregrafii Karine Ponties, Charles Linehan, Thomas Lehmen, Kattrin Deufert, Thomas Plischke, Yoshiko Chuma. Piesele sale personale au fost programate la Festivalul Mercat de Flores (Barcelona), Dance Theater Workshop (New York), Tanz im August (Berlin), Tanzquartier (Viena), ImpulsTanz Festival (Viena), 4+4 Days in Motion Festival (Praga), Manoever Festival (Leipzig), Festival Quartier