Sâ 20.10.2018    19:30    hartă

Vi 02.11.2018    19:30    hartă

Sâ 03.11.2018    19:30    hartă

RITUALIA

de/cu: Aigül, Teodora Bogasiu, Andreea David, Paul Dunca, Monica Ivanov, Maria Mora, Alina Tofan

muzică: Borusiade, Tricksodus Da Muv (live)

proiecții: Ion Cotenescu

lumini & set design: Tudor Chiliman

costume: Circusphere

durata: 1h30

număr limitat de locuri - 60

fără restricţii de vârstă


producător: Asociația Unda

proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

parteneri: Centrul Național al Dansului București, Colectiv A, Art Labyrinth, scena.ro, DOR, sub25, Zeppelin, Waha Festival, Amural


INTUIEȘTE / CREEAZĂ / ÎNCÂNTĂ / PROTEJEAZĂ / INIȚIAZĂ / ÎNGRIJEȘTE / ÎNVAȚĂ / VINDECĂ / ȘI BUCURĂ-TE

Pământul nu e doar mama mea, Pământul e iubitul meu.
Sunt îndrăgostită nebunește de el.


“Ritualia” este un proiect artistic de investigație coregrafică.

Tema principală a cercetării este practica ritualurilor magice neinstituționalizate și limbajul coregrafic asociat acestora. Reinterpretarea din perspectiva contemporană, recontextualizarea, revigorarea, readucerea în discuție a corporalității din practicile străvechi, stau la baza construcției spectacolului.

Echipa proiectului este interesată de ritualuri alternative, diferite de cele legitimate de societate, ritualuri în care se pune accent pe elementul corporal, parte importantă și definitivă în procesul cathartic de transformare; ritualuri care în majoritatea cazurilor sunt performate/conduse de femei, în antiteză cu cele legitimate de societate, implementate în practicile colective instuționalizate, performate în general de bărbați.

Construim o societate artistică temporară care promovează egalitatea de gen pentru a crea obişnuinţa apropierii oamenilor, pentru a activa deprinderea întâlnirilor, pentru a reevalua sistemul în care trăim și ideea de spectacol, pentru a crea opţiuni şi posibile alternative.


*Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.