Sâ 22.04.2017    19:30    hartă

Program artistic IETM: Nud de femeie brunetă

22 aprilie 2017, ora 19:30

 

Co-producţie Colectiv A - Centrul Naţional al Dansului, prin proiectul fondul Colectiv de Creație finanțat de AFCN

Autor&coregraf: Andreea David

Interpretă: Andreea David

Muzică: DJ set Petre Ispirescu&Prâslea, Judas Priest - Breaking the Law, Chopin - Valses

Consultant artistic: Mădălina Dan

Mulțumiri: BlackHyperBox, Claudiu Lorand Maxim, Oana Hodade, Maria Mora & kata

Durata: 50 min

Credit foto: Alina Uşurelu

 

 

Pentru acest performance, Andreea David a lucrat într-un spaţiu solitar, în care singurul observator a fost ochiul ei critic din viitor, prin intermediul camerei de filmat. În acest context, ea a devenit subiectul propriei judecăţi estetice și obiectul propriului narcisism. Știindu-se privit, corpul nud se ajustează imediat, performează tot felul de posturi stereotip asociate feminităţii și reprezentării acesteia, imagini fetiș ce se cer mereu perfecţionate. În acest performance nudul se auto-compune în propriul peisaj, în propria construcție scenică, se ascunde în spatele propriei reprezentări și se camuflează în privirea din afară.

 

Bio

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEBB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Explore Dance Festival, Impuls Tanz Vienna si Temps d’images Cluj. A colaborat si colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (Norvegia), Doris Uhlich (Austria), Thomas Steyaert (Belgia), Mădălina Dan și Mihaela Dancs pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup, More than Naked și Duet în trecere. În 2015 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.

 

„Privind acest spectacol, mergem cu gândul la modul cum a fost folosit corpul femeii în istoria artei (de obicei ca obiect al adorației masculine), dar și ca expresie a interacțiunilor sociale, care au perpetuat același model." - Garbo.ro

 

---

Biletele costă 35 de lei (preț întreg) sau 20 de lei (preț redus) și se pot achiziționa online, de pe www.kompostor.ro, sau de la sala Stere Popescu înainte de începerea spectacolului.

 

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) este organizată de IETM și Centrul Național al Dansului din București (CNDB), în parteneriat cu Uniunea Teatrală din România (UNITER), Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) și Teatrul Metropolis. Evenimentul este co-finanțat de programul Europa Creativă al Uniunii Europene și are, de asemenea, sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Mai multe informaţii:

Despre IETM București: https://www.ietm.org/en/Bucharest

Programul IETM la București: https://www.ietm.org/en/ietm-bucharest-plenary-meeting-2017/programme