Sâ 30.11.2013    18:30

Omul şi albina sa

Lucrarea “Omul și Albina Sa” a fost realizată după un text de Jak Neumann, text scris pentru exemplificarea potențialului improvizatoric al folclorului. Povestea este centrată pe sacrificiul ritual pe care strămoșul îl dezvăluie prin vis copilului adormit din contemporaneitate.

Pe cât de conștientă lumea este de propria sa “iluminare”, pe atât e de pornită spre idealizarea personajului malefic, spre o reconstrucție cât mai perfectă a dușmanului. Însă observarea acestei realități nu poate avea loc fără transformarea ireversibilă a acesteia. La ce componente ale vieții suntem dispuși să renunțăm și care ar putea fi sacrificiul pe care fiecare trebuie să îl facă pentru dez-întemeierea războiului?

Spectacolul “Omul și Albina Sa” a fost dezvoltat între iulie și septembrie 2013 de către Katia Pascariu, Jak Neumann și Paul Dunca în cadrul programului de rezidențe ArtistNe(s)t 2013, proiect cultural finantat de Administrația Fondului Cultural Național; producători: Asociatia ArtistNe(s)t – Rețeaua Centrelor de Rezidență pentru Artiști în parteneriat cu Muzeul Național “George Enescu” și Centrul de Cultură “G. Apostu” din Bacău.