Du 16.10.2016    19:30    hartă

NUD DE FEMEIE BRUNETĂ

Nud de femeie brunetă
16 octombrie 2016, ora 19.30


Performance: Andreea David

Consultant artistic: Mădălina Dan

Mulțumiri: BlackHyperbox, Claudiu Lorand Maxim, Oana Hodade, Maria Mora și Kata

Performance-ul face parte din proiectul Fondul Colectiv de Creație realizat de Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Național Cultural în anul 2016.

 

Pentru acest performance, Andreea David a lucrat într-un spaţiu solitar, în care singurul observator a fost ochiul ei critic din viitor, prin intermediul camerei de filmat. În acest context, ea a devenit subiectul propriei judecăţi estetice și obiectul propriului narcisism. Știindu-se privit, corpul nud se ajustează imediat, performează posturi stereotip asociate feminităţii și reprezentării acesteia, imagini fetiș ce se cer mereu perfecţionate. În acest performance nudul se autocompune în propriul peisaj, în propria construcție scenică, se ascunde în spatele propriei reprezentări și se camuflează în privirea din afară.

 

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEBB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Explore Dance Festival, Impuls Tanz Vienna și Temps d’images Cluj. A colaborat și colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan și Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked.

 

 

Accesul la spectacol costă 25 de lei (preţ întreg) sau 15 lei (preţ redus).

 

Biletele se pot achiziționa online pe www.kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu înainte de începerea fiecărui spectacol.

 

Fondul Colectiv de Creație este un proiect al Asociației Colectiv A Cluj, care susține cercetarea, creația și difuzarea spectacolelor din zona artelor performative. Proiectul a debutat în luna martie 2016 și s-a desfășurat pe parcursul a patru luni, timp în care s-au realizat trei producții de dans contemporan și un laborator de cercetare în artele performative.

Fondul Colectiv de Creație se conturează ca un fond comun de resurse – spațiu de lucru, know-how artistic și de management cultural, resurse financiare, dar și valori și practici comune de lucru – care își propune să susțină dezvoltarea de noi spectacole de dans contemporan și noi idei și practici în zona artelor performative.