Vi 07.04.2017    19:30    hartă

Sâ 08.04.2017    19:30    hartă

News from Polska - MAKE YOURSELF

Vineri-sambata, 7-8 aprilie 2017, ora 19.30

 

Concept & coregrafie: Marta Ziółek

Creație & performance:

Agnieszka Kryst// Beauty

Ramona Nagabczyńska// Coco

Robert Wasiewicz// Glow

Paweł Sakowicz// High Speed

Katarzyna Sikora// Lordi

Marta Ziółek// Angel Dust

Cântăreață: Maria Magdalena Kozłowska

 

Dramaturgie: Anka Herbut [IP]

Muzică: Lubomir Grzelak [Lutto Lento]

Scenografie & Vizual: Dominika Olszowy

Fotografi: Witek Orski, Dawid Grzelak

Video și graphic design: Krzysztof Bagiński

Costume: Marta Ziółek

Project manager: Ewa Paradowska

Producător: Komuna// Warszawa

Durata: 60 min.

- subtitrare în limba română -

 

„Make yourself” începe cu un antrenament, un ordin și o sculptură corporală. Subiectul acestui experiment este un grup de cinci performeri. Pe durata performance-ului, ei au următoarele nume: High Speed, Coco, Lordi, Glow și Beauty. Marta Ziółek, în rolul Angel Dust, este moderatoare și ghid pentru această experiență. Ne aflăm undeva între o sală de fitness, o petrecere techno și o biserică corporatistă înțelegătoare.

 

„Make yourself” este o structură utopică care își creează propriul stil, limbaj și sexualitate. Un fel de călătorie, care transformă corpul într-o mașină. Aici, monologurile individualiste se amestecă cu un antrenament hibrid de grup și o practică de transă pe muzică rave, yoga kundalini, latino flow și dancehall.

 

„Make yourself” este o ceată care creează și se transformă pe muzica Lutto Lento. Lucrarea a fost creată ca parte din seria „The Real Utopias” - ultima parte a proiectului „The Future” al celor de la Komuna//Warszawa.

 

BIO

Marta Ziółek este coregrafă și performer. Înainte de a studia coregrafia la School for New Dance Development (SNDO) din Amsterdam a fost studentă în cadrul programului Inter-Faculty Humanities de la Universitatea din Varșovia. În activitatea ei, Ziółek se concentrează pe extinderea sferei de posibilități a practicii coregrafice. Adoptând o abordare interdisciplinară, ea examinează granițele dintre arte vizuale, performance și coregrafie. A participat la workshopuri, proiecte și colaborări cu coregrafi și teoreticieni precum Bojana Cvejić, DD Dorvillier, Deborah Hay, Maria La Ribot, Trajal Harrell, Benoit Lachambre, Ann Liv Young, Xavier Le Roy și Meg Stuart. În 2011 a fost bursieră DanceWEB la ImPulsTanz Festival din Viena, în 2012 a participat la Europe in Motion, o platformă pentru tineri coregrafi, iar în 2013 a primit o bursă din partea Amsterdam Fund for the Arts. Ultimele lucrări ale Martei Ziółek au fost prezentate în Olanda, SUA și Polonia.

 

Biletele costă 35 de lei (preț întreg) sau 20 de lei (preț redus) și se pot achiziționa online, de pe www.kompostor.ro, sau de la Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului București (bd. Mărășești nr. 80-82) înainte de începerea spectacolului.

 

Teasers:

Teaser 1:https://vimeo.com/185158384

Teaser 2: https://vimeo.com/185158133

 

Other promotional videos:

Glow teaser: https://vimeo.com/185164401

Coco teaser: https://vimeo.com/185161687

Beauty teaser:https://vimeo.com/185160905

Angel Dust teaser: https://vimeo.com/185159850

High Speed teaser: https://vimeo.com/185194789

Lordi teaser: https://vimeo.com/185194994