Mothers of Steel @ Theatre de Vanves

Mothers of Steel, de Mădălina Dan şi Agata Siniarska este un spectacol care pune sub semnul întrebării mecanismele sociale şi culturale care ţin de afişarea publică şi privată a emoţiilor.

„Acest proiect este o analiză a fenomenologiei lacrimilor care tratează mai multe teme – memoria, istoria, moartea, fericirea, fragilitatea, inocenţa, puterea, ontologiile futuriste etc. Pune sub semnul întrebării mecanismele sociale şi culturale care ţin de afişarea publică şi privată a emoţiilor. Prin contrastul dintre afirmaţiile personale şi scene iconice de plâns în context est-european, acest proiect analizează modul în care emoţiile sunt exprimate în diferite situaţii şi de ce le exprimăm sau nu în public. În cadrul naraţiunilor privitoare la biopolitica noastră – identităţile culturale/ naţionale/ emoţionale – proiectul abordează paradigmele actuale post-corporale/ tehnologice şi reprezintă o încercare de a îmbina personalul cu artificialul.” (Mădălina Dan și Agata Siniarska)

Concept & performance: Mădălina Dan & Agata Siniarska
Asistență dramaturgică: Mila Pavicevic, Siegmar Zacharias
Sunet și video: Diego Agulló
Producție: Art Stations Foundation by Grazyna Kulczyk, 2016
Coproducție: Lubelskie Konfrontacje Teatralne, Alfred ve Dvore (Praga), Fabrik Postdam
Durata: 60 min

BIO

Mădălina Dan, creatoare și facilitatoare, a studiat la Liceul de Coregrafie și la departamentul de coregrafie al Universității Naționale de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din București. A fost membră a Companiei de balet Oleg Danovski din 1998 până în 2003. A fost artist invitat la Herberger Institute, School of Dance (Arizona State University) în 2009, iar în 2008 a primit o bursă danceWEB la Viena. A studiat la HZT Berlin în programul de master Solo/Dance/Authorship (2014-2016). De-a lungul anilor, a fost un membru activ al comunității de dans contemporan din România, la CNDB, predând și dezvoltând programe educaționale și sociale. În 2015 a primit un Premiu CNDB pentru contribuția adusă la dezvoltarea artei contemporane din România.

Agata Siniarska realizează lucrări sub formă de performance-uri, evenimente, practici, prezentări de artist, materiale video, programe TV etc. E interesată de cunoașterea care explorează diferite medii, protocoale, strategii ale propriei producții și care nu se auto-ierarhizează. Acestea sunt toate ocolurile, virajele și piruetele între cunoaștere și confuzie: de la extratereștri, grămăjoare organice imaginative, mucegaiuri, transpirație, date științifice, particule de aer, discursuri, afecte, drame personale, bârfe, zerouri, gânduri, viteze interioare, transplanturi, femei - toată cunoașterea care nu caută să explice, ci să implice.

Spectacolul va fi prezentat pe 6 aprilie, în cadrul Festivalului Ardanthé care are loc între 19 martie și 13 aprilie 2019 la Théâtre de Vanves, Franța.