Jo 27.05.2010    08:00

LUVSTORY >> joi, 27 mai, ora 20.00, Studio 2

O 'poveste de dragoste' este de obicei o relatare a unei iubiri întâmplate, a unei fericiri trăite.
Luvstory-ul lui Caglar este o poveste despre o lume interioară învinsă, care caută o ieşire, un pământ pe care să poată călca. Este o expresie a privirii îndreptată către înăuntru, către un suflet care se loveşte nevrotic de pereţii propriului corp, în întunericul ungherelor fiinţei. Un discurs intens, care subţiază până la dispariţie graniţa între rugăciune şi înjurătură, între dragoste şi ură. O imagine ce are în centru corpul: un corp-vehicul, un corp-container, un corp-carcasă.

Çağlar Yiğiyoğulları
este actor la Teatrul Municipal din Istanbul. A absolvit Facultatea de Teatru la Universitatea de Muzică şi Arte Performative în 2001. A urmat cursuri de dans contemporan cu Meg Stuart (composition in movement and dance), Milli Bitterli, Stef Lernous (Abbattoir Ferme, Franţa), Actor Studio, New York.
În paralel cu activitatea teatrală, creează lucrări ce ţin de zona performance şi site-specific, cu mare implicare corporală. Diss (2008) şi Luvstory (2009) sunt considerate creaţiile sale de vârf, fiind prezentate pe scenele mai multor festivaluri de renume din Europa şi Turcia. Ca dansator ia parte la mai multe proiecte: Wash yourself in your tears and build your church of your faith (titlu alternativ pentru Diss), Let me see your wet bathing suit în coregrafia lui Handan Ergiydiren (2007), Glassmen (2006), coregrafia İlyas Odman. În 2010 primeşte premiul "Actorul Anului" acordat de Asociaţia Naţională a Criticilor de Teatru şi premiul "Best Supporting Role" pentru rolul din spectacolul Mefisto, acordat de Afife Theater Awards.