Vi 20.04.2018    17:00    hartă

LIKE2018// Solo in Progress

Creat și performat de: Cristian Nanculescu & Nicoleta Moise

Autor: Cristian Nanculescu

Graphic design: Alin Cincă

Traducere și subtitrare: Alice Venir

Producător: RAP/CNDB (National Centre for Dance in Bucharest), Oana Mardare

Finanțat de: AFCN (Administration of the National Cultural Fund)

Parteneri: Colectiv A, Fabrica de Pensule

Durata: 50 min


„Solo in Progress" este o arhivă de experiențe - personale și profesionale, intime sau publice - ale unui singur corp, dar care este abordată și reprezentată din două perspective corporale distincte.

Matreializăm dualitatea percepției. Intrăm în dialog cu gândirea autocritică. Compunem, comprimăm și externalizăm identitatea emoțională. Documentăm istoria fizică a corpului. Decontextualizăm memoria afectivă. Re-sexualizăm memoria erotică.


Bio

Cristian Nanculescu (1984, București, România) lucrează diversificat ca performer și coregraf pentru creații de dans, teatru-dans, performance, lucrări de artă vizuală și performance de lungă durată în context de muzeu. Dezvoltă proiecte independente, lucrând solo sau în colaborare, mai ales în context scenic în care foloseste instrumente precum arhivare corpo-emoțioanală, deconstrucție, abstractizare, ficțiune, corpo-variații, non-narațiune, compoziție în timp real, text scris și vorbit, nonsense și ironie, video și sunet. Lucrările sale au fost prezentate la Centrul Național al Dansului București, Festivalul HomeFest (București), Festivalul LIKE CNDB și Fabrica de Pensule (Cluj-Napoca), printre altele.


Nicoleta Moise (n.1989, București) lucrează ca artist vizual cu imagini de arhivă, găsite sau căutate, și mai recent este interesată de artele performative. În 2016 a publicat cartea de artist „Nu sînt deplin fericită decât aici, în țara mea”. Proiectele sale au fost expuse și prezentate la: Zona C, Santiago de Compostela (2018), Les Rencontres de la Photographie, Arles (2017), tranzit.ro/bucurești (2016), Fundación La Posta, Valencia (2016), Galeria Posibilă (2014) și Donau Universität Krems (2013), printre altele.