Mi 18.04.2018    15:00    hartă

LIKE2018//COUNTERBODY

Coregrafie: Simona Deaconescu

Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Tătărău, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian "Franke" Octavian, Simona Dabija

Dramaturgie și suport curatorial: Olivia Nițiș

Compoziție vizuală: Ciprian Ciuclea

Muzică originală: Cătălin Crețu

Light design: Alexandros Raptis & Ionuț Cherana

Inginer de sunet: Marian Cîtu

Coproducție între Asociația Tangaj Dance & Centrul Național al Dansului București, 2017

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național 
Partener oficial: Asociația Experimental Project

Durata: 42 min

 

COUNTERBODY este un spectacol de dans, instalație și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele. Potrivit curatoarei Olivia Nițiș, spectacolul are ca punct de pornire încercările de deconstrucție, destructurare, decorporalizare prin procese de relativizare asumate în dans, dar și printr-un concept care include straturi multiple de decodificare. Instalația, textul și muzica originală descompun și recompun spațiile de mișcare, accentuând permanenta relație de transfer corp-spațiu.

 

Bio

Simona Deaconescu a studiat în paralel coregrafie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București și regie de film la Universitatea Media. În 2013 a fondat Tangaj Dance, o companie de dans independentă care produce proiecte la intersecția dintre artă și știință, film și dans, iar în 2015 a pus bazele Bucharest International Dance Film Festival, singurul festival de film de dans din România, al cărei director artistic este până în prezent. În 2016 Simona a fost premiată de Centrul Național al Dansului București pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc.