Du 05.03.2017    19:30    hartă

LIKE//Your Mother At My Door

Titlu original: Anyádék rajtam keresnek
Producător: SÍN Arts and Culture Centre

Autor&coregraf: Timothy and the Things

Interpreți: László Fülöp, Emese Cuhorka
Muzică: Antonín Dvořák - IX. “New World” Symphony, Zoltán Mizsei

Costume: Emese Kasza (MEI KAWA)
Light designer: Orsolya Pete
Susținători: Visegrad Fund, National Cultural Fund, Open Latitudes3 – Culture Europe Programme, L1 Association, Workshop Foundation, MU Theatre
Durata: 40-45 min

Vezi trailer. 

Duetul utilizează aparent inutilul timp prin dansuri create din sentimente și situații cotidiene.
Ce ar putea fi atât de important încât să nu mă suni înapoi de trei zile? Care e chestia de la care nu poți să iei măcar cinci minute de pauză? Chiar nu poți să dispari în felul ăsta! Nimeni nu poate să dispară așa!

(categorisind fulgi de zăpadă, simțindu-mă ciudat la o cină, psihologia rufelor, nu sunt prost, amânatul listei de responsabilități de azi pe mâine, îmbătrânesc, reflectez la tocitul unui creion, trebuia să-mi zici de ieri, ascultându-i sforăitul, ce cred ei despre mine, de ce nu poți pur și simplu să înțelegi)

Bio
László Fülöp a studiat la Școala de Dans Contemporan din Budapesta, iar de atunci a lucrat cu numeroși creatori de dans din Ungaria și din străinătate. Subiectul central al intereselor lui László e explorarea și analiza tuturor formelor de comportamente sociale umane și a problemelor de comunicare, în toate aspectele posibile, în propria lor completitudine, fără generalizări și prejudecăți: într-o manieră simplă, pură și personală. În 2016, el a creat noul său spectacol pentru șase dansatori, intitulat „Waiting for Schrödinger".

Artistă de dans contemporan, performeră și profesoară, Emese Cuhorka a absolvit cursurile Școlii de Dans Contemporan din Budapesta în 2011. E membră a grupului HODWORKS de opt ani și lucrează cu Csaba Molnár și The Symptoms. Jocurile ei secrete de improvizație din copilărie au influențat libertatea din cariera ei artistică.

„Fülöp și Cuhorka sunt pe scenă, dar nu sunt personaje. Personalitatea și prezența lor transcend orice situație, poză și acțiune. Ei vorbesc acest complex și sincretic limbaj al mișcării cu o așa o naturalețe și uimire naivă încât noi, cei din public, nu ne-am putea închipui niciodată că e vorba despre o coregrafie fixă..." - Csaba Králl (critic)

 

Categoria de bilet Yellow

Preț întreg 40 lei/ preț redus pentru studenți, pensionari 20 lei

 

Pentru elevii de la liceele invitate, accesul este gratuit, dacă spectacolul nu are limită de vârstă.

Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona online pe www.kompostor.ro, sau de la sală înainte de începerea fiecărui spectacol, pentru reprezentațiile de la Sala Stere Popescu.

Pentru spectacolele de la Teatrul Nottara, ARCUB și Teatrul Odeon biletele se vor achiziționa de la casele de bilete respective.