Vi 24.03.2017    13:00    hartă

Sâ 25.03.2017    13:00    hartă

Du 26.03.2017    13:00    hartă

LIKE//Teren de dans/one to one

Performanceurile one to one au loc pe 24, 25, 26 martie, de la orele 13:00, 14:10, 15:20, 16:30 şi 17:40. 
Programările pentru fiecare performance se fac aici

Vă rugăm să așteptați mailul de confirmare a înscrierii înainte de achiziționarea biletului. Biletele pentru fiecare performance pot fi achiziționate la fața locului sau pe www.kompostor.ro

Pe scenă mă simt privilegiată, am libertate de mişcare, lucrez în timp real cu transferul energetic, kinestezic şi afectiv dintre mine și public, iar ceea ce produce corpul meu din punct de vedere coregrafic este influențat și hrănit de prezența publicului și de acest schimb imaterial. Ce se întâmplă însă cu corpul spectatorului din momentul în care s-a așezat pe scaun și până pleacă din sala de spectacol, în timp ce corpul meu generează dans și se ocupă de acest transfer? Este acesta un corp activ, constient de el însuşi sau pasiv, uitat, ignorat de către posesor? Ce simte acest corp şi ce ar face el dacă nu ar fi înţepenit în convenţia teatrală şi în scaunul pe care stă aşezat?

'teren de dans - one to one' propune un cadru corp la corp, în care unicitata fiecărei întâlniri, prezența celuilalt, proximitatea, mișcarea sau nemișcarea, liniștea sau muzica declanșează schimburi și transformări continue şi nedeterminate la nivelul celor două corpuri, ducând, eventual, la apariția unui dans irepetabil, un dans ce aparţine acelui moment.

Pe terenul de dans nu trebuie să faci nimic, dar dacă simţi, poţi face orice. De exemplu, mă poţi însoţi în mişcare în cazul în care corpul tău simte să facă acest lucru, urmându-ţi impulsurile şi reacţionând. Fiind vorba despre o experienţă corp la corp în care vederea mea este aproape total suprimată tocmai pentru a facilita construirea unei relaţii corporale în afara unui contact vizual dar şi pentru a-ţi asigura intimitate şi libertate deplină, te încurajez să fii mai mult în corp decât în cap.

Pentru început te invit să intri pe terenul de dans şi să te aşezi pe scaun. Vom petrece împreună între treizeci şi cinci şi cincizeci şi cinci de minute.


Detalii despre versiunea One to all aici - Like CNDB - teren de dans / one to all

Concept, coregrafie, interpretare: Mihaela Dancs
Light designer: Ionuț Cherana
Sound designer: Marian Cîtu
Producător: CNDB
Durata: 35 - 55 min 
Mulțumiri: Iulia Sima, Andreea Novac, Simona Ghiță, Cristina Grigore, Mădălina Dan, Diana Preda, Ioana Istrate, Andreea David, Carmen Coțofană, Mihai Dragomir, Virginia Negru, Jean Lorin Sterian, Cristian Nanculescu, Baptiste Bohelay.

Bio

Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, poduri, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Viena, Stockholm, Frankfurt, Cluj sau Tokyo. Colaborează cu Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Florin Flueraș, Paul Dunca, Carmen Coţofană, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Doris Uhlich, Andreea David. În 2016 inițiază Totul Pentru Endorfine.

Info bilete și abonamente - https://goo.gl/wV2kfX

Vezi programul complet de spectacole, workshop-uri, discuții și dezbateri LIKE CNDB 2017:
http://www.cndb.ro/festival-like-cndb