Du 12.03.2017    19:30    hartă

LIKE//Nud de femeie brunetă

Co-producţie Colectiv A - Centrul Naţional al Dansului, prin proiectul fondul Colectiv de Creație finanțat de AFCN

Autor&coregraf: Andreea David

Interpretă: Andreea David

Muzică: DJ set Petre Ispirescu&Prâslea, Judas Priest - Breaking the Law, Chopin - Valses

Consultant artistic: Mădălina Dan

Mulțumiri: BlackHyperBox, Claudiu Lorand Maxim, Oana Hodade, Maria Mora & kata

Durata: 50 min
 


Pentru acest performance, Andreea David a lucrat într-un spaţiu solitar, în care singurul observator a fost ochiul ei critic din viitor, prin intermediul camerei de filmat. În acest context, ea a devenit subiectul propriei judecăţi estetice și obiectul propriului narcisism. Știindu-se privit, corpul nud se ajustează imediat, performează tot felul de posturi stereotip asociate feminităţii și reprezentării acesteia, imagini fetiș ce se cer mereu perfecţionate. În acest performance nudul se auto-compune în propriul peisaj, în propria construcție scenică, se ascunde în spatele propriei reprezentări și se camuflează în privirea din afară.

Vezi trailer.

Mai multe detalii aici. 


Bio
Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEBB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Explore Dance Festival, Impuls Tanz Vienna si Temps d’images Cluj. A colaborat si colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (Norvegia), Doris Uhlich (Austria), Thomas Steyaert (Belgia), Mădălina Dan și Mihaela Dancs pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup, More than Naked și Duet în trecere. În 2015 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.


„Privind acest spectacol, mergem cu gândul la modul cum a fost folosit corpul femeii în istoria artei (de obicei ca obiect al adorației masculine), dar și ca expresie a interacțiunilor sociale, care au perpetuat același model." - Garbo.ro

 

Categoria de bilet Red

Preț întreg 30 lei/ preț redus pentru studenți, pensionari 15 lei

 

Pentru elevii de la liceele invitate, accesul este gratuit, dacă spectacolul nu are limită de vârstă.

Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona online pe www.kompostor.ro, sau de la sală înainte de începerea fiecărui spectacol, pentru reprezentațiile de la Sala Stere Popescu. Pentru spectacolele de la Teatrul Nottara, ARCUB și Teatrul Odeon biletele se vor achiziționa de la casele de bilete respective.