Vi 03.03.2017    19:30    hartă

LIKE//Duet în trecere

De&cu: Mihaela Dancs and Andreea David

Co-producţie Colectiv A - Centrul Naţional al Dansului prin proiectul fondul Colectiv de Creație finanțat de AFCN 

Durata: 50 min

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzică? Lucrăm cu ea ca și cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic și afectiv, negociem și compunem cu ea, construind și abandonând relaţii, sau lăsăm mișcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, când muzica ne fură și conceptele dispar, când conștiinţa e în altă parte și dracul și-a băgat coada.

Ce fel de dans produce combinaţia dintre David, Dancs și muzică?

 

Playlist-ul nostru pentru 3 martie:

1. început

2. pasi pe covor

3. e în aer

4. tablou dramatic

5. pe dos

6. party emoțional

7. dans cu dracul

8. suspans

9. final greu


Bio

Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, poduri, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Viena, Stockholm, Frankfurt, Cluj sau Tokyo. Colaborează cu Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Florin Flueraș, Paul Dunca, Carmen Coţofană, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Doris Uhlich.

 

Andreea David este performer și arhitect. Participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și Like CNDB. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști. În 2015 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.


„Am asistat la o experiență artistică (doar în aparență) simplă, dar liberă și pură" - Revista ARTA

 

**Pe durata spectacolului, spectatorii sunt rugati să nu fotografieze sau să filmeze. Vă mulţumim!

 

Categoria de bilet Red

Preț întreg 30 lei/ preț redus pentru studenți, pensionari 15 lei

 

Pentru elevii de la liceele invitate, accesul este gratuit, dacă spectacolul nu are limită de vârstă.

Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona online pe www.kompostor.ro, sau de la sală înainte de începerea fiecărui spectacol, pentru reprezentațiile de la Sala Stere Popescu.

Pentru spectacolele de la Teatrul Nottara, ARCUB și Teatrul Odeon biletele se vor achiziționa de la casele de bilete respective.