Jo 16.03.2017    19:30    hartă

LIKE//Coliziuni

Producător: Teatrul „Szigligeti Színház” (Oradea)

Regizor: Dimény Levente

Coregrafi: Andreea Belu, Brugós Sándor–Csaba, Dimény Levente, Györfi Csaba, Juhász Zsolt, László Csaba, Kerekes Dalma–Gabriella, Tőkés Imola, Baczó Tünde

Dramaturg: Szalay Tamás

Muzică: Cári Tibor

Costume&scenografie: Cristina Breteanu

Light designer: Lázár Attila

Sound designer: Jonucz Gabi

Cu sprijinul: Bethlen Gábor Alap & National Cultural Fund of Hungary

Durata: 70 min


„Coliziuni” vorbeşte despre omul din ziua de azi. Bărbaţi şi femei, poveşti şi evenimente de sine stătătoare, dar în acelaşi timp interconectate, care conturează un portret divers despre noi. Cum suntem noi? Odată drăguţi, altă dată plini de slăbiciuni, tânjim după iubire, dar dacă o primim, nu mai ştim ce să facem cu ea. Luptăm cu ceilalţi şi cu noi înşine, ne susţinem sau ne strivim reciproc, acceptăm şi refuzăm, plângem şi râdem împreună. Ne ciocnim zi de zi, ne despărțim, după care ne regăsim. Linia este subţire şi periculoasă, pentru că cine ştie unde se trage, în realitate, graniţa dintre iubire şi cruzime, răzbunare şi mântuire? Imagini, schiţe despre noi, oamenii. 

Vezi trailer.

Facebook event aici

Categoria de bilet Yellow

Preț întreg 40 lei/ preț redus pentru studenți, pensionari 20 lei

Imediat după „Coliziuni”, artiștii din Ansamblului Nagyvarad al Teatrului Szigligeti Oradea vor prezenta CoMPoS (ComponoMusicalPoemSaltato), un proiect inspirat de conceptul de #composmentis (https://www.merriam-webster.com/dictionary/compos%20mentis).

Evenimentul va avea loc vineri, 16 martie, de la ora 21.00; spectacolul „Coliziuni” e programat în aceeași seară, la ora 19.30.

Despre CoMPoS, membrii Ansamblului Nagyvarad spun: „Muzică, dans, poezie, arte vizuale. Toate încep cu o mișcare. Cuvintele capătă valoare, arcușul se plimbă pe corzi, mușchii se încordează, rimele se îmbrățișează, proiecția atinge suprafața”.

ComponoMusicalPoemSaltato este un spectacol-eveniment care propune un ritual al diferitelor forme de artă, creând un singur spațiu în care autorul, muzicianul, dansatorul și artistul vizual își găsesc un ritm comun.


Pian: Cári Tibor și instrumentiștii Ansamblului Nagyvarad
Autori: Sebastian Vlad și redacția
Dansatori: artiștii Ansamblului Nagyvárad
Artist vizual: Aural Eye (facebook.com/auraleye)
Durata: 30-45 de minute

Pentru elevii de la liceele invitate, accesul este gratuit, dacă spectacolul nu are limită de vârstă. Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona online pe www.kompostor.ro, sau de la sală înainte de începerea fiecărui spectacol, pentru reprezentațiile de la Sala Stere Popescu. Pentru spectacolele de la Teatrul Nottara, ARCUB și Teatrul Odeon biletele se vor achiziționa de la casele de bilete respective.