Sâ 04.11.2017    19:30    hartă

LATENT SHOW// Sezonul de dans contemporan

SÂMBĂTĂ, 4 noiembrie, 19.30

Coregrafi & interpreți: Cristian Nanculescu, Andreea David

Light designer: Alexandros Raptis

Desen de/mulțumiri: Venila Rice

Producător: Centrul Național al Dansului București, Andreea David, Cristian Nanculescu, 2016

Durata: 50-60 min

 

Aș desena o prună dar nu am caracterele potrivite. Prefer să mă studiez. Îmi studiez caracterul. Încerc să îmi sudez caracterul. Sunt stană de piatră. Merg de aici încolo ca să pun punct după încolo. Pierd foarte mult timp. Da, exact. Foarte mult. O să încep să mă gândesc la ce scriu. O să pun punctul pe i. Totul se modifică prin afirmații, înclin să cred. Nu trebuie sa mă înclin ca să cred. Mă înclin prea mult. Dar declin mai puțin. Mă declar neputincios. Cer o stare. Mă perfecționez. Ce rost are să mai cer o stare…!? Îmi potolesc pornirile. Și ieșirile.

 

Bio
Cristian Nanculescu (n.1984, București, România) este cartograf, performer și coregraf. Începe să colaboreze, din 2006, cu mai mulți coregrafi și regizori pentru diverse creații de dans, teatru-dans, lucrări de artă vizuală și performance, prezentate în diferite teatre, muzee și spații de artă din Europa și Asia. În 2014, prezintă cu sprijinul CNDB primele sale creații, Creație Coregrafică Originală și Solo in Progress creat împreună cu Nicoleta Moise la Fabrica de Pensule, Cluj.

 

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști și participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și LIKE CNDB. În 2014 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.

Sezonul de dans contemporan este un proiect cultural este  finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria  Generala a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB.