Sâ 19.09.2009    16:30

James, sîmbătă, 19 septembrie, ora 16:30, Sala Rondă

A început ca un joc. Trei buni prieteni s-au întîlnit pentru a crea un spectacol de dans. Şi au început să lucreze. Mai întîi, s-au oprit asupra aspectului tehnic – cum să creeze duete, triouri, solouri, fără a da o anumită semnificaţie relaţiei. Cum să pui împreună un băiat şi două fete, fără a crea senzaţia că lucrarea este despre acest băiat care se implică într-o relaţie amoroasă cu cele două fete. Imposibil. A devenit o poveste despre oameni care nu pot exista împreună, care aleg să rămînă în singurătăţi mizere, singurătăţi pe care nu şi le-au dorit.

Andreea Duţă a absolvit Liceul de Coregrafie din Bucureşti (1994) şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Coregrafie (1999). Pînă în 1998 a făcut parte din compania de dans Contemp, iar din 1998 este dansator şi coregraf independent. A participat la festivaluri/turnee în Spania, Anglia, Japonia, Grecia, New York şi a colaborat ca dansator, printre alţii, cu coregrafii: Vava Ştefănescu, Liliana Iorgulescu, Ioana Macarie, Silvia Călin, Sarah Bild. A participat la ateliere susţinute de Wayne McGregor, Russel Maliphant, Paulo Henrique şi Margarida Bettencourt, Frederic Lescure, Pascal Allio, şi mulţi alţii. A semnat coregrafia unor piese de teatru precum: “Arabian Night” şi „Sîntem 4 facem teatru” de Theodora Herghelegiu, “Vitamine” de Ana Mărgineanu, “Party in a Piano” de Alexandru Repan, “You can buy me with a coffee” de Ana Mărgineanu, “Elisaveta Bam” de A. Tocilescu, spectacol premiat UNITER - cel mai bun spectacol al anului 2007.

Silvia Călin a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” (1995) şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, secţia Coregrafie (2000). Între anii 1996 -1999 a fost angajată a Companiei Orion Balet. În anul 2000 a obţinut premiul I la Festivalul Internaţional Eurodans din Iaşi, cu lucrarea „Şi acum...?”.
În anul 2007 spectacolul „James” creat de Andreea Duţă şi Silvia Călin a fost invitat la două festivaluri de dans contemporan în Polonia.
A participat la ateliere de dans susţinute de coregrafii: Pascaline Verrier, Pascal Allio, Christine Bastin şi a semnat coregrafiile pieselor de teatru „Viaţa lui Helge” şi „Top Dogs” de Teodora Herghelegiu, asistent coregraf la spectacolul “Dorian Gray” de Dragoş Galgoţiu. A creat coregrafia spectacolului „Epopeea lui Ghilgameş”, regia Dragoş Galgoţiu.