Sâ 12.12.2015    19:30

INAMICUL POPORULUI după un text de Henrik Ibsen

 Într-un oraș care trăiește exclusiv din turism, un medic descoperă un adevăr care-i polarizează pe toți: apele sunt infestate. După moartea unui băiețel, presa locală, investitorii, consiliul local, primăria încep un război de interese care pulverizează întreaga comunitate. În mijlocul lor rămâne singură, cu jumătate de kilogram de dinamită in mână, Marta, medicul orașului.

”Momentul în care acest Inamic al poporului părăseşte piesa lui Ibsen ţine de o realitate palpabilă: plăcile de lemn ce acoperă platforma din centrul spaţiului de joc sînt strînse de performere în acelaşi timp în care publicul e informat că ele provin dintr-o fabrică generatoare de poluare ucigaşă.”
(Iulia Popovici - Inamicul poporului. Anarhismul ca acţiune socială / Observatorul Cultural)

”Spectacolul este intens, cu un discurs categoric, izvorît din disperarea că orice demers de conştiinţă civică este sortit eşecului.”

(Oana Stoica - Trilogia feminină / Dilema Veche)

- - -

Spectacolul INAMICUL POPORULUI se joacă în afara spațiului care l-a produs (Teatrul Foarte Mic) și care a fost închis și sigilat acum două săptămâni. Multe spectacole actuale și viitoare producții ale TFM au nevoie de o locație nouă și puteți contribui la acest lucru semnând petiția:
http://www.petitieonline.net/petitie/32614145/semneaza