Vi 04.11.2016    19:30    hartă

How to Make a Biennial Festival with 100 Euros and 1.000.000 Euros

How to Make a Biennial Festival with 100 Euros and 1.000.000 Euros
(performance/joc)
4 noiembrie 2016, ora 19:30

Limba: Engleză
Concept de: Ivana Vaseva, Biljana Tanurovska–Kjulavkovski
Concept colaborativ dezvoltat în cadrul festivalurilor sau altor evenimente, în colaborare cu parteneri în contextul specific. Dragana Alfirević şi Goran Injac sunt colaboratori şi co-moderatori pentru ediţia din Bucureşti.

Intrarea liberă


Ideea acestui performance/joc s-a născut în urma lecturii textului „Festivalurile ca o ‚Microfizică a Puterii’ (Foucault) în regiunea fostei Iugoslavii”, unde noţiunea de festival (evoluţia, structura şi însemnătatea lui) sunt analizate prin filtrul înţelegerii contemporane a contextului ţărilor ex-iugoslave.

Prin acest proiect, urmărim să ne detaşăm de matricea propusă în genere pentru conceptul de festival şi să încercăm să medităm şi să speculăm asupra însăşi structurii acestuia: festivalul ca un câmp care prezintă potenţialul de a formula noi protocoale de lucru, relaţii şi legături, noi concepte, o nouă economie şi relaţii economice, un spaţiu creator de nou capital social, dar şi de valoare culturală publică.

Reprezentaţia din Bucureşti va lua în considerare contextul est-european mai larg prin cooptarea unor curatori de festival, producători şi artişti din România, Polonia, Slovenia, Macedonia etc. Jocul se va concentra pe Bienala de Coregrafie Regională „în devenire”, o nouă iniţiativa a East European Performing Arts Platform (EEPAP) şi Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti.


Bio

Biljana Tanurovska–Kjulavkovski este un lucrător cultural care activeză în domeniul culturii şi artelor contemporane, ca parte a scenei de artă independente din Macedonia.

Ivana Vaseva (născută în 1984) este un curator freelance şi istoric de artă care lucrează în domeniul artelor vizuale contemporane.

Dragana Alfirević lucrează în domeniul dansului/coregrafiei ca artistă, curatoare, organizatoare şi profesoară. Este co-fondatoarea platformei internaţionale de dans contemporan NOMAD DANCE ACADEMY, a STATION Service for Contemporary Dance din Belgrad şi a CoFestival din Ljubljana.

Goran Injac este dramaturg, curator de arte performative şi directorul artistic al Teatrului Mladinsko din Ljubljana, Slovenia.

Acest eveniment face parte din ediţia-pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie „RE//Dance”, curatoriată de Iulia Popovici și de Marta Keil și Goran Injac, în calitate de co-curatori, ce va avea loc între 1 şi 6 noiembrie 2016 şi va include spectacole şi performance-uri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi România.

East European Performing Arts Platform/EEPAP (Polonia) este co-organizator al primei Bienale Regionale de Coregrafie, iar Mladinsko Gledališče Ljubljana (Slovenia) este partener instituțional.

 

Evenimentele din cadrul „RE//Dance” – Bienala Regională de Coregrafie vor avea loc la Sala Stere Popescu de pe Bulevardul Mărăşeşti 80-82.

Accesul la spectacole şi performance-uri costă 25 de lei (preţ întreg) sau 15 lei (preţ redus), iar la evenimentele conexe („How to Make a Biennial Festival with 100 Euros and 1.000.000 Euros”, masa rotundă EEPAP şi lecture-ul Agatei Siniarska) intrarea este liberă.

Biletele se pot achiziționa online pe www.kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu înainte de începerea fiecărui spectacol.