Vi 13.05.2016    18:00    hartă

Fapte VitejEȘTI - spectacol de dans și umbre pentru copii

Spectacolul-perfomace de dans şi umbre pentru copii Fapte vitejeşti este invitat de Centrul Naţional al Dansului București pentru a doua reprezentație anul acesta, vineri 13 mai, ora 18:00.

 



Spectacolul se află la graniţa dintre arte, reunind o echipă interdisciplinară, formată din coregrafii Paul Dunca şi Cristina Lilienfeld, actriţa Ruxandra Coman, actorii-păpuşari Smaranda Găbudeanu şi Răzvan Rotaru, regizoarea Selma Dragoş, muzicienii Marian Cîtu (Rufi) şi George Turliu şi designer-ul de lumini Alexandros Raptis. 

După o perioadă în care şi-au explorat propriile temeri şi au aflat de la câţiva copii poveştile care îi pasionează sau îi ţin treji noaptea, artiștii s-au pus pe treabă şi au creat un spectacol „viteaz”. Modalitatea de lucru a fost una colaborativă, echipa a îmbinat text, lucru cu lumina şi umbra, dans şi muzică originală pentru a materializa şi dematerializa fricile copilăriei. A rezultat un spectacol pentru copii (7-12 ani) unic pe scena bucureşteană.

Fiecare reprezentatie se încheie cu o discuţie cu publicul, părinţi, profesori şi copii pentru a da ocazia celor mici să îşi discute deschis temerile şi să proceseze gânduri şi trăiri ocazionate de situaţiile din spectacol.

Spectacolul Fapte vitejeşti a avut premiera în septembrie 2015 și s-a bucurat de reprezentaţii cu sala plină şi un feedback excelent din partea publicului. 

"Fapte Vitejesti este cel mai inteligent spectacol pentru copii pe care l-am văzut în 2015. Un spectacol despre fricile copiilor și angoasele părinților, demontate cu umor și tandrețe. Un spectacol despre umbrele anxietăților care se măresc și se micșorează în noi." (Mihaela Michailov, critic, dramaturg)

Criticul Iulia Popovici îl include în lista celor 5 spectacole "de văzut de către cât mai mulți spectatori" ale anului 2015 "pentru modul în care încearcă (și reușește) să regândească ideea de teatru pentru copii (pentru copiii de azi - cu gândirea teatrală a zilei de azi)"

Echipa spectacolului îşi propune să trezească interesul acestui public pentru spectacolele de dans, să le arate că există în artele performative o lume întreagă de lucruri pe care le pot descoperi, care le pot vorbi despre ei înşişi, în care iluzia devine o modalitate de a ajunge la adevăruri personale.

Fapte vitejEŞTI este un spectacol de / cu: Ruxandra Coman, Selma Dragoş, Paul Dunca, Smaranda Găbudeanu, Cristina Lilienfeld, Răzvan Rotaru, George Turliu.
Muzică originală live: Marian Cîtu (Rufi) & George Turliu. Concept lumini: Alexandros Raptis.

Fapte vitejESTI este o producție PETEC (Asociaţia pentru Teatru şi Carte) realizată cu susținerea Centrului Național al Dansului București și finanțare ArCub in cadrul proiectului Fapte vitejESTI in BUCUREȘTI.

Sala Stere Popescu, CNDB – B-dul Mărășești 80-82.
Vineri, 20 aprilie 2016, ora 13.00

Preț bilet: adulți 20lei/ copii 15 lei/ pentru grupuri 10 lei redus (minim 10 copii) 

Rezervări se fac pe adresa rezervari@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.