Sâ 02.10.2010    06:30

eXplore dance festival :: I DID ONCE A PIECE… (WALK + TALK) >> sâmbătă, 2 octombrie, ora 18.30, Sala Rondă

Cum poți articula sau descrie comenzi, emoții și imagini care îți apar dintr-o dată în timp ce dansezi? Ce fantezii minunate fac corpul să se miște? Ce tip de gândire și cunoaștere creează mișcarea – sau sunt cu adevărat posibile doar prin mișcare? Cît este de pasionant să străbați scena cu pași mari? Poate fi exprimată în cuvinte energia dansului?
Acest lecture-performance, în care Milli Bitterli explorează transformarea mișcării, a emoției și a gândirii în limbaj, a fost creat în timpul “STILL MOVING”, un proiect curatoriat de Philipp Gehmacher la Tanzquartier Viena.


Milli Bitterli
a fondat compania „artificial horizon” în 2000. De atunci a creat și a participat într-o multitudine de proiecte cu Christine de Smedt, Wendy Houston, Superamas, Robert Steijn, Jennifer Lacey, printre alții. Între 2001-2003, a condus departamentul Training and Workshop din cadrul Tanzquartier Viena. Ca performer a lucrat, între alții, cu Meg Stuart, Lloyd Newson, Nigel Charnock. A studiat dansul clasic la Opera de Stat și la Conservatorul din Viena, apoi a călătorit în Europa și a urmat diverse programe de formare în dans contemporan.


Pret bilete: intreg 15 lei; redus 10 lei


Programul integral al festivalului pe www.exploredancefestival.ro


Producător eXplore dance festival: Asociația 4Culture
Cu sprijinul: AFCN, ArCuB, Goethe Institut, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București, Forumul Cultural Austriac, K+K Hotels, CNDB
Parteneri: MNAC, Teatrul Odeon, Cărturești, Anahata
Producător asociat: TVR Cultural
Parteneri media: România Liberă, ArtActMagazine, Artboom, Modernism, Port.ro, Liternet, Onlinegallery.ro, veioza arte, artsf, 24-FUN, Radio GuerrillaeXplore dance festival / 4Culture Association
PO Box 37 - 147, 020941, Bucharest, Romania
office@exploredancefestival.ro
www.exploredancefestival.ro
www.4culture.ro