Lu 18.02.2013    08:00

Dublu/Joc

 Spectacolul "Dublu/Joc" pune in scena intr-un mod original, un text contemporan scris de dramaturgul francez Bernard-Marie Koltes (1948/1989). Textul din care sunt extrase fragmentele scrise de Koltes denunta rasismul, relatiile umane bazate pe forta- putere de cumparare, teama, denunta intregul sistem al societatii de consum.
Discursul coregrafic ne introduce in zonele de umbra care "populeaza" mintea omului. Coregrafa isi propune sa interogheze relatiile umane ce pun in centrul lor : tranzactia. "Singura frontiera care ii desparte pe oameni oameni este aceea dintre vanzator si cumparator. (Koltes);
Actiunea se desfasoara intr-un loc nedeterminat la o ora nedefinita a noptii. Doua personaje intruchipand un "Dealer" si un "Client"- se intalnesc in obscuritate. Sunt doua fete ale aceleasi medalii, pentru care timpul s-a oprit, spatiul s-a comprimat. Se negociaza dorintele; amintirile capata pret. "Nu am nimic de cumparat! Nu pot plati vantul, obscuritatea sau jocul nostru!".
Ritmul si tensiunea lucrarii sunt amplificate de proiectiile media ale artistului visual Vali Chincisan si de "proiectiile" sonore ale compozitorului Catalin Cretu.
"Dublu/Joc" este un spectacol in culori vii care abunda de momente de virtuozitate coregrafica, punandu-i in valoare pe tinerii dansatori ai Operei Nationale Bucuresti. Spectacolul este viu, incitant, plin de savoare si momente performante de dans.


Spectacolul “Dublu joc” este o productie a Asociatiei “A&A associated Artist” in parteneriat cu Teatrul Bulandra Bucuresti si Asociatia Operatorilor Culturali din Romania.
Spectacolul a primit sustinerea Administratiei Fondului National Cultural si s-a realizat cu sprijinul Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB)

Multumiri Dlui Alexandru Darie, Dlui Mihai Mihalcea, Dnei Andreea Novac, Dlui Alin Gheorghiu, Dnei Gina Serbanescu, Dnei Gabriela Baciu.

(Relatii despre vanzarea biletelor se pot obtine la numar de telefon: 0372113700.)