Mi 17.05.2017    20:30    hartă

DOR prezintă: La Institutul Schimbării

17 mai 2017, ora 20.30

Spectacol nerecomandat sub 15 ani
 

Direcţie şi coordonare: Paul Dunca
De/cu: Mădălina Brândușe, Carmen Coțofană, Renate Dinu, Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Maria Mora, Ada Mușat & Vava Ștefănescu
Muzică live: Chlorys & Monica Ivanov
Artistă asociată: Mihaela Michailov


Reprezentație organizată de: DoR (Decât o Revistă)

„La Institutul Schimbării” de Paul Dunca – un bio-info show – are ca bază investigarea, documentarea și arhivarea unor povești personale, din realitatea locală, cu preponderență vizând comunitatea transgender românească.

Lucrarea se axează pe problematica asumării corpului / sexualității / identității de gen și a confruntării dintre narațiunea intimă a corpului și percepția publică, prezentând o comunitate absolut invizibilă la ora actuală pe plan local.

Biletele costă 30 de lei (pret unic) şi sunt disponibile pe Eventbook.ro. sau de la sala Stere Popescu înainte de începerea spectacolului.

Reprezentația are loc în cadrul Bucharest Pride 2017 (14-20 mai).

„La Institutul Schimbării” e o producție Centrul Național al Dansului București 2016 în parteneriat cu Asociația Colectiv A prin Programul RAP – rezidențe, ateliere, public 2015 – proiect de formare și rezidențe pentru producătorii de spectacole de dans contemporan, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Decât o Revistă (DoR) e o revistă de jurnalism narativ care privește România de azi – de la schimbări sociale, la fenomene culturale, la decizii personale – prin prisma căutării identitare, atât a indivizilor, cât și a societății. Publicăm eseuri, reportaje și portrete despre oameni și momente care transformă, se transformă și ne transformă.


Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.


„Corpurile umane - sisteme tehno-vitale - sunt singurele platforme care fac posibilă materializarea imaginației politice.” (din manifestul de "La Institutul Schimbării”)
 

Coregrafiile lui Paul nu sunt atât despre dans, așa cum ni-l imaginăm, cât despre mișcare, despre a înțelege ce poate și ce face corpul și de a-l urma prin spațiu. Caută să obțină ceva fluid, curat, un flow mental. ” (Cristian Lupșa - Decât o Revistă #24)

„Sunt spectacole atât de puternice prin subiectul pe care îl abordează, încât acționează ca lecție bună de învățat și de predat mai departe. A fi diferit nu e ceva greșit și trebuie să repetăm asta deseori, mai ales în contextul familiei tradiționale care bate la ușă.” (Cătălina Miciu - scena9.ro)

 

BIO
Paul Dunca - un activist al corpului queer - s-a născut în Bucureşti unde continuă să trăiască şi să muncească. După ce a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film « I.L.Caragiale » (secţia Coregrafie) şi masterul de Scriere Dramatică în cadrul U.N.A.T.C., a vrut să încerce totul. Acesta este şi motivul pentru care munca sa are un caracter eclectic și include o expresie cât mai diversă : de la chelnerie la propria emisiune pe MTV, de la artă comunitară şi go-go la reprezentarea României ca performer la Bienala de Artă de la Veneția, de la articole în reviste glossy şi roluri in filme locale la spectacole prezentate la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti și pe scena din Judson Church, New York. Una peste alta, el este fericit atunci când se poate face util.