Sâ 19.09.2009    18:00

Dear Everybody, sîmbătă, 19 septembrie, ora 18:00, Studio 2, CNDB

Dear Everybody,

În ultima vreme am realizat că sînt mai influenţat de persoanele şi evenimentele absente, decît de cele prezente. Accept această situaţie şi nu încerc s-o modific. Simt, totuşi, nevoia de a o adresa.

Cu sinceritate,
Brynjar Bandlien

Brynjar Bandlien (1975) a studiat dansul în Norvegia, la Statens Balletthogskole din Oslo şi în Germania, la Ballettschule der Hamburgische Staatsoper. În 1995 a devenit membru al companiei Nederlands Dans Theater 2 din Haga, Olanda, participînd la mai multe
turnee în Europa, SUA şi Africa de Sud. După trei ani petrecuţi în NDT2 începe să lucreze free lance ca dansator şi coregraf, cu Manuel Pelmuş (Punct Fix), Philipp Gehmacher (Mountains are Mountains), Raimund Hoghe (Tanzgeschichten, Young People, Old Voices and Swan Lake, 4 Acts), Vera Mantero (Until The Moment When God Is Destroyed By The Extreme Exercise Of Beauty), Antonija Livingstone and Heather Kravas (----------a Situation for Dance şi No More Village). A prezentat spectacolele O (Martie 2006) şi Still (Mai 2008) la Dansens Hus din Oslo. În prezent lucrează la un proiect pe termen lung intitulat Mobile, colaborînd cu 7 coregrafi, pe trei continente, proiect ce urmează a fi prezentat la Oslo în Noiembrie 2010. Bandlien locuieşte şi lucrează la Bucureşti din 2004.