Sâ 19.10.2019    19:30    hartă

Du 20.10.2019    19:30    hartă

Daughters, de Simona Deaconescu

„Daughters” este un spectacol despre transformare, în care trei micro-istorii ficționalizate, încărcate de ironie și suspans se împletesc, creând o nouă identitate. Trei fete pe patine cu rotile alterează o cronologie prestabilită. Acțiunile lor sunt filtrate și recompuse într-un univers multimedia analog.

Suntem fiicele unei generații, ale unei comunități, ale unui spațiu și ale unui timp în care realitatea se narează fragmentat, în explozii de informație. Suntem cyborgi ai unei lumi în continuă schimbare, într-o stare de constantă acumulare și tensiune, în care se pierd noțiunile de spațiu și timp. Prezentul se întinde asemenea unui elastic, se oprește sau curge ca un perpetuum mobile.

"Spectacolul este inspirat de atmosfera post-punk a anilor '70 și începuturile artei cibernetice. Idei precum tensiunea și convulsia hrănesc corpul dansatoarelor, ca principii de a opune rezistență sau de a reacționa la lumea din jurul lor. Din această perspectivă, spațiul funcționează ca un tărâm al posibilităților, flexibil și accesibil publicului, susceptibil să fie perturbat. În Daughters mă interesează să explorez acea senzație de proximitate intimă, într-un set-up sonor și vizual analog, care poate disloca și amplifica mișcarea. Departe de a fi o lucrare pretențioasă și supraintelectuală, spectacolul are accente ironice și umor negru, într-o atmosferă specifică unui concert." - Simona Deaconescu, coregraf

Concept & coregrafie: Simona Deaconescu
Interpretare și text: Georgeta Corca, Simona Dabija, Teodora Velescu
Muzică: Monocube
Compoziție vizuală: M. Kardinal
Light design: Alexandros Raptis, Ionuț Cherana
Producție: Laura Trocan

Trailer: https://vimeo.com/365472316
Teaser #1: https://vimeo.com/365239964
Teaser #2: https://vimeo.com/365240963

„Daughters” face parte din trilogia „Sons and Daughters”. O primă etapă a proiectului a fost realizată în Canada, în cadrul Springboard Danse Montreal și a constat într-o instalație performativă creată de coregrafa Simona Deaconescu, alături de o echipă internațională de 15 dansatori. Lucrarea a fost prezentată la Usine C în Montreal, pe data de 28 iunie, în cadrul secțiunii Emerging Choreographers. Pentru spectacolul din București, coregrafa a ales să continue colaborarea cu muzicianul Monocube (DE/UA), al cărui univers sonor este o reflexie asupra lumii contemporane prin instrumente analog. Compoziția vizuală este semnată de artista M. Kardinal (DE) și realizată prin metode care deconstruiesc formele, imaginile devenind distorsionate și blurate în jocul lor cu subiectul și obiectul.

* Spectacolul conține text în limba engleză.

Spectacolul face parte din proiectul “Sons and Daughters”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.