Vi 24.10.2014    19:30

Dans. Tehnologie. Interactivitate. - 4th Skin

DANS. TEHNOLOGIE. INTERACTIVITATE.– 4th Skin
Concept & direcție artistică: Mihaela Kavdanska (RO)
Coregrafie: Dolma Jover Agullo (ES)
Interpret: Dolma Jover Agullo & Mihaela Kavdanska
Real-time video & multimedia: Mihaela Kavdanska & Dolma Jover Agullo
Interaction design: Cristian Iordache / KOTKI visuals (RO)
Sound & live performance: Sorin Paun aka Randomform (RO)
Producție: Asociația AVmotional
Coproducători: KOTKI visuals & Interface Culture Lab (AT)

„Efemerul, explorarea de sine, iluzia controlului şi manipularea sunt unele dintre subiectele la care se referă proiectul 4th Skin. Punctul de vedere al performerului, care condiţionează orice mişcare corporală şi relaţia cu spaţiul, devine o adevarata provocare pentru percepţia realităţii.
Identitatea, memoria corpului şi prezenţa lui într-un context, interacţioneaza cu limitele mişcărilor şi ale tehnologiei. Corpul uman este, simultan, interfaţă de interacţiune, cât şi suprafaţă pentru expresie vizuală. Interdependenţa între performer, camera de filmat şi proiecţia video pe corp, dezvăluie o altă perspectivă asupra relaţiei dintre om şi lumea încojurătoare.
Camera de filmare este o prelungire a corpului performând. Mişcările performerului generează punctul de vedere pentru filmare. Conţinutul video, capturat în timp real este proiectat înapoi pe corp. Optic, se creează un strat de "piele multimedia", o vizualizare a experienţei corporal-mentale a performerului în contextul respectiv. Camera wireless devine performer autonom, iar coregrafia este creată în strânsă legătură cu proiecţia video pe corp.
Pentru acest proiect a fost concepută şi dezvoltată o platformă interactivă pentru video mapping pe corpuri în mişcare, în timp real.” Mihaela Kavdanska