Ma 31.10.2017    19:30    hartă

COUNTERBODY// Sezonul de dans contemporan

MARȚI, 31 octombrie, ora 19.30

coregrafie: Simona Deaconescu

dansatori: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Tătărău, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian "Franke" Octavian, Simona Dabija

dramaturgie și suport curatorial: Olivia Nițiș

compoziție vizuală: Ciprian Ciuclea

muzică originală: Cătălin Crețu

light design: Alexandros Raptis & Ionuț Cherana

inginer de sunet: Marian Cîtu

Coproducție între Asociația Tangaj Dance și Centrul Național al Dansului București 2017 și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partenerul oficial al proiectului este Asociația Experimental Project.

durata: 42 min

COUNTERBODY este un spectacol de dans, instalație și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele. Potrivit curatoarei Olivia Nițiș, spectacolul are ca punct de pornire încercările de deconstrucție, destructurare, decorporalizare prin procese de relativizare asumate în dans, dar și printr-un concept care include straturi multiple de decodificare. Instalația, textul și muzica originală descompun și recompun spațiile de mișcare, accentuând permanenta relație de transfer corp-spațiu.
„COUNTERBODY mă teleportează la fiecare repetiție într-o realitate paralelă și îmi oferă oportunitatea de a găsi noi straturi de înțelegere, ancorate la granița dintre rațional și irațional. Alături de performeri am căutat un corp nou care funcționează pe principiul contradicțiilor, o combinație tensionată de fragilitate și super putere, alienat și conectat cu exteriorul, dezorganizat și fluid, capabil să absoarbă și să transforme fluxul de informație în moduri halucinante”, spune Simona Deaconescu.
 

Bio

Simona Deaconescu a studiat în paralel COREGRAFIE la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București și REGIE DE FILM la Universitatea Media. Și-a continuat studiile luând parte la diverse programe de formare profesională internaționale. În 2014 a primit bursa danceWEB, în 2015 a primit o bursă parțială pentru a participa la programul The Invincible Loser din Berlin, Uferstudios, aprofundând tehnici de dans și compoziție care stau la baza metodei companiilor Hofesh Shechter, Peeping Tom, Johannes Wieland și Smack. Și-a dezvoltat cercetările în rezidențe oferite de Fundația Gabriela Tudor, Asociația 4Culture și Battery Dance Studios New York.
În 2013 a fondat Tangaj Dance, o companie de dans independentă care produce proiecte la intersecția dintre artă și știință, film și dans, iar în 2015 a pus bazele Bucharest International Dance Film Festival, singurul festival de film de dans din România, al cărei director artistic este până în prezent. În 2016 Simona a fost premiată de Centrul Național al Dansului București pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc.

http://www.tangajdance.com
http://www.bidff.ro

Sezonul de dans contemporan este un proiect cultural este  finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria  Generala a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB.