Mi 05.06.2019    19:30    hartă

Jo 06.06.2019    19:30    hartă

Vi 07.06.2019    19:30    hartă

Centrul Național al Dansului București în turneu!

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) ajunge pentru prima dată într-un turneu de dans contemporan în Timișoara și aduce, în premieră, trei spectacole.

Întră în universul dansului contemporan din România, între 5-7 iunie, cu trei spectacole realizate de artiști importanți ai momentului. În registre estetice diferite “La Institutul Schimbării”, “2 Femei Contemporane“ și “37 minutes of make believe“ îți propun subiecte precum comunitatea română transgender, feminismul și empatia.

Vino să descoperi ce se întâmplă pe scena CNDB, singura instituție de dans contemporan din Europa de est și un partener constant al sectorului cultural independent din România!

5 iunie 2019 // 19.30 // La institutul schimbării – de Paul Dunca


Un bio-info show care are ca bază investigarea, documentarea și arhivarea unor povești personale, din realitatea locală, care vizează comunitatea transgender românească. Lucrarea se axează pe problematica asumării corpului / sexualității / identității de gen și a confruntării dintre narațiunea intimă a corpului și percepția publică, prezentând o comunitate absolut invizibilă la ora actuală pe plan local.

Durată: 50 minute
Trailer: https://vimeo.com/167747623
//
Performeri: Madalina Branduse, Carmen Cotofana, Renate Dinu, Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Maria Mora, Ada Mușat & Vava Stefanescu
Artist asociat: Mihaela Michailov
Muzică live: Chlorys & Monica Ivanov
bilete aici: http://bit.ly/2VNKKHg


6 iunie 2019 // 19.30 // 2 femei contemporane – de Ioana Marchidan


Un spectacol care îți construiește trasee prin care poți călători în timp, prin care poți recunoaște tipare de care te lovești la fiecare colț de stradă și ți se par firești doar pentru că se întâmplă de mult timp. Când vii la acest spectacol îți dai permisiunea să devii mai atent, mai deschis și să te detașezi de planul cotidian ca să privești lucrurile un pic mai în ansamblu, un pic mai clar, ca atunci când îți ștergi ochelarii.

Durată: 50 minute
Trailer: https://youtu.be/LIu2FZ4vhFs
//
Performeri: Ioana Marchidan și Flavia Giurgiu
Muzică: Gherghel Vasile Cristian
Scenografie & Light Design: Hermina Stanciulescu

Bilete aici: http://bit.ly/2M7nrZE


7 iunie 2019 // 19.30 // 37 minutes of make believe – de Andreea Novac


"37 minutes of make believe" se foloseşte de cuvânt şi mişcare pentru a crea premisele unei întâlniri între imaginaţia performerului şi cea a publicului. Piesa propune un interplay între cuvânt şi interpretare, între mişcare şi materializare, între ceea ce este şi ceea ce ar putea fi. Ceea ce rezultă este un spectacol în strânsă legatură cu dorinţa fiecăruia de a percepe, de a-şi aminti şi imagina.

Durată: 37 minute
Trailer: https://vimeo.com/203998535
//
Coregraf şi interpret: Andreea Novac
Bilete aici: http://bit.ly/2HxMpwO

Vă așteptăm!

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.
Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.