Du 09.03.2014    06:30

CAMERA 0001|FABRICA DE VISE şi filmul 'Silent Places'

9 martie, ora 19:30
Spectacol de dans contemporan realizat de Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Irina Ștefan, Alexandra Bălășoiu, Vlad Merariu, Simona Deaconescu
Videografică: Codrin Iftodi
Muzică: Rolf Ono
Concept lumini: Cătălin Nicolescu
Foto credit: Claudiu Popescu

"Silent Places"
REGIE și COREGRAFIE: Simona Deaconescu
DIRECTOR DE IMAGINE: Oleg Mutu
MUZICĂ: Tibor Cári
EDITOR: Codrin Iftodi
PRODUCĂTOR: Anamaria Antoci
CO-PRODUCĂTOR: Oleg Mutu

DANSATORI:
Dragoș Istvan Roșu
Răzvan Stoian
Irina Ștefan
Simona Deaconescu

Alexandra Bălășoiu

...m-am vindecat cu adevărat de melancolie urmărind spectacolul realizat de Simona Deaconescu, Camera 0001/ Fabrica de vise, prezentat la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Contrastul cu ce văzusem anterior, m-a ajutat să-mi reamintesc ce mare influenţă are asupra spectatorului participarea la o creaţie de calitate, care îl revigorează, în primul rând spiritual, dar şi ca stare de bine, generală...
Liana Tugearu
Romania Literara
romlit.ro

Fericirea și-a schimbat domiciliul - nu mai e de găsit în Strada Speranței, la parter. Poate stătea acolo doar cu viză de flotant sau poate așa e ea, nestatornică. În Camera 0001[ ...] fericirea își alege singură rolurile. Prinși într-un miraj al propriilor iluzii, dansatorii oscilează constant între vis și realitate, călcând adesea în ”pătratul fericirii”, bucata a unui șotron imaginar în care cercurile și toate recurențele au fost anihilate. Tot ce a rămas e liniar, cursiv și singurele sinusoide aparțin trupurilor mercenare.
Maria Comandaşu
postmodern.ro

Iată că se poate! Pentru cine încă nu crede că dansul cu adevărat valoros mai are o șansă reală să aibă un public numeros. Și iată că se poate să dansăm. Frumos, curat, variat, versatil, emoționant, sincer, intens.
Roxana Marin
redballerina.com

Fimul de dans Silent Places este realizat de Simona Deaconescu în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu, pe coloana sonoră a compozitorului Tibor Cári. Filmul este însoţit de o expoziţie de fotografie semnată de Oleg Mutu, realizată după încheierea filmărilor, alături de echipa de dansatori.

Un moment de întâlnire dintre două priviri se transformă într-o poezie a clipei, o bucată de timp expandat în care emoţiile se întind la maximum. Lirismul, tensiunea și neașteptatul unor momente de îmbujorare, de panică, de impact cazual, nasc o poveste spusă din interior spre exterior.