Jo 20.01.2011    07:00

BACK TO ZERO >> joi, 20 ianuarie, ora 19.00, Sala Rondă

Centrul de Cultură "George Apostu" Bacău, în parteneriat cu Asociația ArtistNe(s)t și Centrul de Creație Coregrafică Trois C-L din Luxemburg, au oferit în luna iulie coregrafei Carmen Coțofană o rezidență coregrafică la Luxemburg pentru realizarea proiectului artistic "Back to Zero". Rezidența a fost organizată cu sprijinul financiar al Centrului Național al Dansului București.
După două reprezentații publice la Luxembourg și Bacău, piesa va avea premiera în data de 27 noiembrie 2010 la CNDB.


Piesa "Back to Zero" propune o investigare personală asupra unei noi identități, ce dorește a fi un răspuns asupra întrebării - ce este mișcarea?/ care este poziția/rolul/intenția dansului?/ce reprezintă corpul într-un spațiu scenic? Pornind de la o examinare a propriului corp, mâini, cap, picioare, unghii, dar și a propriilor experiențe artistice, ca interpret în mare parte, legate în principal de implicarea în discursuri scenice/coregrafice, în diferite performance-uri, cu task-uri diferite, etc., Carmen Coțofană ajunge să dețină un bagaj informațional dinamic, matur, ş.a.m.d. În consecință, în acest proiect Coțofană duce o bătălie teribilă, complexă, îndârjită, cum nu s-a mai văzut nicăieri, niciodată. Unii spun că ea a căzut de pe cal și a murit sub copitele cailor propriilor săi oameni. Alții, însă, afirmă că ea a fost ucisă cu lancea. Tzaca pacaCarmen Coțofană
face parte din noua generație de tineri coregrafi apărută pe scena dansului contemporan după anul 2000. A absolvit Liceul de Coregrafie Octavian Stroia din Cluj-Napoca (1997), Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, secția coregrafie (2001) și a colaborat în calitate de interpret cu diferiți coregrafi români (Gigi Caciuleanu, Florin Fieroiu, Vava Ștefănescu, Mihai Mihalcea). A beneficiat de o bursă DanceWeb la Viena (2005) și a urmat diferite stagii de dans și ateliere cu coregrafi importanți că Donna Uchizono, Mark Tompkins, David Zambrano, Charles Lineham, Allyson Green, Vera Mantero, Xavier Le Roy, Thomas Lehman, Peter Stamer. Începând cu 1999 Carmen a realizat diferite piese coregrafice, ultima - "First Steps" fiind realizată în 2009 în colaborare cu Mihaela Dancs.