Sâ 19.11.2016    19:30    hartă

Amprenta Mădălina Dan - (anti)aging

(anti)aging

19 noiembrie 2016, ora 19.30

Concept, coregrafie și performance: Mădălina Dan și Mihaela Dancs

Producători: Centrul Național al Dansului București, E-motional Bodies& Cities/Gabriela Tudor Foundation 2011

O colaborare în jurul ideii de performare şi o arhivare artistică/biografică prin înregistrare a prezentului pentru viitor (anul 2041) cu ajutorul camerei de filmat, într-o temporalitate proiectată, în care detalii curente de ordin personal/profesional vor fi revizitate dintr-o altă perspectivă temporal/ontologică. Un cadru în care timpul, evoluția naturală a unei colaborări întinse pe o perioadă de 30 de ani (premiera a avut loc în 2011), parcursul vieților personale se confundă sau devin dramaturgia și materialul de lucru al spectacolului.

 

„(anti)aging este un spectacol tonic și tandru despre o vârstă în care mocnește amintirea unor impulsuri și senzații tari. Este o hartă afectivă a viitorului, așa cum apare el proiectat în voci prezente. E un manifest emoțional al celor-ce-vom-fi, ca și cum am avea în mână o fotografie din noi la diferite vârste.” – Mihaela Michailov (ArtAct Magazine, nr. 139/2011)


Bio
Mihaela Dancs (n. 1974, București, România) dansează în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Viena, Stockholm, Roma, Frankfurt, Tokyo etc. Colaborează, printre alții, cu Cătălina Gubandru, Florin Flueraș, Mădălina Dan, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Doris Uhlich și Zan Yamashita.

 

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti găzduiește între 17 octombrie şi 20 noiembrie 2016 performance-urile, spectacolele şi discuţiile din cadrul proiectului „Amprenta”, cea de-a treia direcţie a programului curatorial al Mădălinei Dan, artist asociat al Centrului Național al Dansului București în 2016.

„Amprenta” va include cele mai recente lucrări ale coregrafei şi dansatoarei, dar şi spectacole şi colaborări mai vechi. Iniţiat în 2008 de CNDB şi reactualizat cu ocazia mandatului curatorial al Mădălinei Dan, proiectul „Amprenta” presupune invitarea unui coregraf care, timp de aproximativ o lună, realizează un autoportret: prezintă spectacole proprii şi invită producţii sau artişti care fac parte din universul său creativ.

Spectacolele, performance-urile şi discuţiile programate în „Amprenta” Mădălinei Dan vor avea loc la Sala Stere Popescu de pe Bulevardul Mărăşeşti 80-82, cu excepţia performance-urilor „The Agency of Touch” din intervalul 23 – 25 octombrie, găzduite de Căminul Moses Rosen de pe Strada Jimbolia nr. 105.

Accesul la spectacole costă 25 de lei (preţ întreg) sau 15 lei (preţ redus), în vreme ce la artist talk intrarea este liberă. 

Biletele se pot achiziționa online pe www.kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu înainte de începerea fiecărui spectacol.