Sâ 08.03.2008    19:00

8 days a week

08/03/2008
Sala Ronda, orele 19.00

Direcţia artistică: Eduard Gabia
Coregrafia şi interpretarea: Carmen Coţofană, Maria Baroncea, Florin Fieroiu, Brynjar Bandlien, Florin Flueraş
Muzica: Eduard Gabia
Durata: 50 min.
O producţie: CNDB
Cu sprijinul:  KaaiTheater - Bruxelles

8 Days a week a fost prezentata ca work-in-progress la Platforma Balcanica a Dansului Contemporan in 2006 si a avut premiera in Bucuresti, la Teatrul Metropolis, in decembrie 2006.

Totul se intimpla sub ochii tai. Esti spectatorul fiecarei actiuni care ti se livreaza instant intr-un prezent pe care il percepi la doi metri de tine si care devine propriul tau prezent. Improvizatia este centrul de greutate in 8 Days a Week. In functie de situatiile create cu un grad mare de libertate, dansatorii isi intersecteaza traseele sau, dimpotriva, ramin ’’dependenti’’ de propriul lor timp in miscare.

„Momentul in care [eu] scriu, iar voi cititi, este in prezent. Doua actiuni diferite in timpi diferiti, dar care reprezinta un prezent pentru fiecare....  Acest prezent continuu in care nu exista trecut sau viitor, vreau sa-l fac vizibil in aceasta piesa.”  Eduard Gabia

„Spectacolele lui Gabia sunt transante si directe ca niste petarde care iti sar in fata” Suplimentul de Cultura


Eduard Gabia s-a nascut in 1979, absolvent al Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti. A beneficiat de burse de studiu la Tanzquartier (Viena), Internationales TanzFest Berlin/Tanz im August, KaaiTheater (Belgia) si Dance Theatre (New York). A colaborat cu coregrafii Karine Ponties, Charles Linehan, Thomas Lehmen, Kattrin Deufert, Thomas Plischke, Yoshiko Chuma. Piesele sale personale au fost programate la Festivalul Mercat de Flores (Barcelona), Dance Theater Workshop (New York), Tanz im August (Berlin), Tanzquartier (Viena), ImpulsTanz Festival (Viena), 4+4 Days in Motion Festival (Praga), Manoever Festival (Leipzig), Festival Quartier.