Sâ 22.10.2016    19:30    hartă

37 MINUTES OF MAKE BELIEVE

22 octombrie 2016, ora 19.30


 

De/cu: Andreea Novac

"Our imagination and our dreams are forever invading our memories and since we are all apt to believe in the reality of our fantasies, we end up transforming our lies into truths. Of course, fantasy and reality are equally personal, and equally felt, so their confusion is a matter of only relative importance"

Luis Buñuel                                                            

 

37 minutes of make believe se foloseşte de cuvânt şi mişcare pentru a crea premisele unei întâlniri între imaginaţia performerului şi cea a publicului. Piesa propune un interplay între cuvânt şi interpretare, între mişcare şi materializare, între ceea ce este şi ceea ce ar putea fi. Ceea ce rezultă este un spectacol în strânsă legatură cu dorinţa fiecăruia de percepe, a-şi aminti şi imagina. 

 

Prezentarea face parte din proiectul Fondul Colectiv de Creație realizat de Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Național Cultural în anul 2016.

 

Andreea Novac este coregraf şi performer. Trăieşte şi lucrează în Bucureşti. A studiat psihologia şi apoi coregrafia. Piesele sale “Dance a playful body”, “Pretend we make you happy”, “On tenderness” au fost prezentate pe scene naţionale şi internaţionale. Beneficiază de burse şi rezidenţe de creaţie în străinatate (Italia, Marea Britanie, Olanda, Luxemburg, Austria, Ungaria), burse pentru cercetare asupra mişcării în Italia şi trece, de-a lungul anilor, printr-un număr considerabil de ateliere de dans contemporan. Creează coregrafie pentru film şi teatru.

 

Accesul la spectacol costă 25 de lei (preţ întreg) sau 15 lei (preţ redus).

Biletele se pot achiziționa online pe www.kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu înainte de începerea fiecărui spectacol.

https://www.kompostor.ro/evenimente/6396-37-minutes-of-make-believe

 

Fondul Colectiv de Creație este un proiect al Asociației Colectiv A Cluj, care susține cercetarea, creația și difuzarea spectacolelor din zona artelor performative. Proiectul a debutat în luna martie 2016 și s-a desfășurat pe parcursul a patru luni, timp în care s-au realizat trei producții de dans contemporan și un laborator de cercetare în artele performative.

 

Fondul Colectiv de Creație se conturează ca un fond comun de resurse – spațiu de lucru, know-how artistic și de management cultural, resurse financiare, dar și valori și practici comune de lucru – care își propune să susțină dezvoltarea de noi spectacole de dans contemporan și noi idei și practici în zona artelor performative.