Lu 30.10.2017    18:00    hartă

2 FEMEI CONTEMPORANE// Sezonul de dans contemporan

LUNI, 30 octombrie, 18.00

Autor, coregraf, dramaturg: Ioana Marchidan
Interpreți: Ioana Marchidan & Flavia Giurgiu
Muzică: Vasile Cristian Gherghel
Costume, scenografie, light design: Hermina Stănciulescu
Sound designer: Alexandru Suciu
Coproducție: Centrul Naţional al Dansului București & LINOTIP Centru Independent Coregrafic 2016

Parteneri: Liternet, SUB25, Arte și meserii
Durata: 50 min


„2 femei contemporane” este un performance/spectacol feminist de dans contemporan, inspirat de condiția femeii în societatea actuală. Realizăm că de-a lungul istoriei nu s-au schimbat extrem de multe lucruri în ceea ce privește statutul, condiția, prezența în funcții de conducere a femeii, felul în care suntem divizați social în două categorii distincte și mai ales ce impact are asta asupra noastră. „2 femei contemporane” este un spectacol care îți propune cu umor și în același timp cu seriozitate o perspectivă asupra acestor problematici. Spectacol recomandat tuturor. Feminist poate fi și un bărbat.


Bio

Ioana Marchidan este coregrafă, dansatoare și performeră independentă cu o experiență de lucru de peste 14 ani în instituții de stat, dar și cu artiști independenți din România și străinătate. În prezent este directoarea artistică a Centrului Independent Coregrafic LINOTIP.

Flavia Giurgiu a absolvit Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca în anul 2010 și Facultatea de Teatru și Televiziune, secția Actorie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, în anul 2013.

Sezonul de dans contemporan este un proiect cultural este  finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria  Generala a Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB.