Jo 19.05.2011    07:00

19 mai ::: MOVING DIALOGUE ROMÂNIA >> de la ora 19.00, Atelierul de Producţie, Bucureşti

Cosmin Manolescu - “Eu sunt eu” (work in progress)

spectacol – instalație coregrafică pentru o cameră de hotel
(prezentare work-in-progress)

love hotel forever online un paradox un călător în serie un suflet rătăcit un luptător un învins mereu available un om care și-a pierdut perechea forever sunt floare lamă sau pinguin visible sunt fluture singur un om încrezător mulțumit relaxat sunt tată stăpân de câine la extreme cald rece unu prezent absent slow kiss lampă cu lumină galbenă și cu margini roz sunt în dilemă je ne sais pas cine sunt


„Eu sunt Eu” este un spectacol-instalație despre limite, ce pune în discuție individul și societatea, relațiile inter-umane și problemele vieții contemporane - identitatea culturală, memoria, limita între realitate și ficțiune, alienarea individului, excluziunea socială și dependențele omului contemporan. Proiectul este conceput ca un performance-instalație maraton, ce va fi prezentat în spațiul unei camere de hotel.

concept: Cosmin Manolescu
coreografia & interpretarea: Catrinel Catană & Cosmin Manolescu
management: Ștefania Ferchedău
co-produs de: Fundația Gabriela Tudor și Centrul Național al Dansului București
proiectul a fost demarat în cadrul unei rezidențe Wild Cards – Jardin d’Europe oferită de Cullberg Ballet (Stockholm) și Asociația 4Culture (București) (Stockholm, iunie 2010)
premieră: 25 iunie 2011


Cosmin Manolescu
este coregraf, director artistic al Companiei Paradis Serial (București). Spectacolele sale au fost prezentate la București, New York, San Diego, Paris, Lyon, Londra, Dublin, Porto, Roma, Florența, Catania, Amsterdam, Rotterdam, Malmo, Luxemburg, Barcelona, Bremen etc. Între distincțiile primite se află marele premiu pentru „Paradis serial” la Festivalul Atelier de la Sfântu Gheorghe (2003), premiile SACD și Sogeda pentru proiectul „Don't Ask The Blond” (Monaco Dance Forum, 2004), „Nouveau Talent Choregraphie” acordat de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Paris (2005). Cosmin Manolescu a avut un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului.


Jillian Pena

STATEMENT
Creez piese care uneori includ oameni care danseaza, care uneori te includ pe tine dansand si uneori sper ca dansul poate exista fara dans, ramanand doar ceva care te misca. Sunt dansatoare, dar nu dansez. Dansul e limba pe care o vorbesc. E in mine si peste tot in jurul meu.
Ma intereseza confuzia si dorinta dintre sine si ceilalti si surprind cele mai complicate relatii pe care le avem cu totii : de la sine spre sine.

Da spectacolului.
Da virtuozitatii.
Da transformarilor si magiei si vrajilor.
Da stralucirii si vitalitatii imaginii de star.
Da eroicului.
Da anti-eroicului.
Da imaginatiei murdare.
Da implicarii interpretului sau spectactorului.
Da stilului.
Da seducerii spectactorului prin uneltirile interpretului.
Da excentricitatii.
Da miscarii sau lui « a fi miscat ».
Jillian Peña in conversatie cu Yvonne Rainer

Jillian Peña este coregrafa si artista video, preocupata mai ales de confuzia si dorinta dintre sine si ceilalti. Creatiile sale sunt un dialog cu psihanaliza, cu teoria queer, pop media si spiritualitate.
Piesele sale au fost prezentate pe plan international la Dance Theater Workshop si The Kitchen in New York, Akademie der Kunste Berlin, Centre for Contemporary Arts Glasgow, International Festival of Contemporary Art Slovenia si Mix Brazil Sao Paulo.
A fost bursiera si masteranda a The School of the Art Institute din Chicago si detine un alt master in cadrul Hollins University.
Jillian este absolventa a scolii Jack Kent Cooke si doctorand in cadrul Goldsmiths College, University of London.
Lucrarile sale video sunt distribuite prin Video Data Bank.
A obtinut burse si rezidente numeroase: 2009 Movement Research Artist-in-Residence, 2009 DanceWeb Fellow Impulstanz in Viena, si 2010 Artist-in-Residence la Archauz in Århus, Danemarca.
www.jillianpena.com


Anna Drozdowski

Scrieri importante pentru Anna Drozdowski, in intelegerea dansului:
Jonathan Burrows: A Choreographer's Handbook
Creative Commons: The Swedish Dance History
Susan Foster: Dances That Describe Themselves

Texte scrise de Anna Drozdowski pot fi gasite accesand linkurile :
HEADLONG & TERE O'CONNOR: http://www.danceworkbook.org/headlong/index.html
DADA VON BZDULOW: FAKTOR T: http://www.pcah.us/dance/moving-gestures
MOVING DIALOGUE: http://www.movementresearch.org/criticalcorrespondence/blog/?p=2390

Cel mai recent festival curatoriat: www.blindspot2011.org

Cu Ladybird, Anna Drozdowski incepe seria proiectelor internationale in dezvoltare organizationala si cercetare/dramaturgie – cel mai frecvent in dans. Alaturi de alti artisti ambitiosi, ea ramane interesata de corp. Anna este facilitator al Artists U si curatoriaza, in regim de colaborare, spectacole. Texte critice Headlong/Tere O'Connor, Dada von Bzdulow si The Royal Danish Ballet in Critical Correspondence, The Philadelphia Weekly si The Bournonville Daily.
Anna a prezentat scurte coregrafii la Movement Research, InFlux si The CEC New Edge series; si a sustinut prelegeri la universitati din Europa/The Americas si ca PA Commonwealth Speaker. Este bursiera Fulbright Program si NEA Arts Journalism Program, cercetarile sale fiind sustinute The Chicago Seminar on Dance & Performance; The Deutscher Akademischer Austausch Dienst si The Pew Charitable Trusts prin Dance Advance.
Anna este masteranda in Performance Studies la NYU si ii face placere provoace.

www.annadrozdowski.com


Moving Dialogue este realizat cu spriijinul financiar al Institutului Cultural Român şi, parţial, al Trust for Mutual Understanding. Proiectul este iniţiat şi organizat de Institutul Cultural Român din New York, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Fundaţia Gabriela Tudor, Movement Research, Dance Theater Workshop New York şi dedicat Gabrielei Tudor.
Cu sprijinul Atelierul de Producţie

Atelierul de Producţie se găseşte pe Splaiul Unirii, la nr. 160