Jo 19.05.2016    14:27

Dans Dans Dans. Cristina Lilienfeld duce coregrafia și dansul românesc într-o nouă epocă

Cristina Lilienfeld este un nume cu sonoritate evreiască din dansul românesc contemporan. Zilele trecute putea fi văzută seară de seară dansând la Centrul Național al Dansului, spațiu care îi găzduiește de câțiva ani încoace spectacole. Anul acesta, de pe 19 mai până pe 8 iunie, călătorește prin lume dansând pe scene internaționale în festivalul-turneu Dance Roads, alături de artiști din alte patru țări.

Ea dansează „Lay(ers)”, spectacol în care apare în fața publicului fără haine, goală, acoperită în lut, spectacol creat într-o rezidență la Luxemburg și cu care câștiga în 2013 prima ediție a Concursului Național de Coregrafie la București. Pe 27 iulie împlinește 32 de ani. Nu este dintre aceia care au făcut balet încă din copilărie, dimpotrivă, descoperea dansul târziu, în adolescență. Și totuși trece drept una dintre cele mai apreciate dansatoare și coregrafe ale tinerei generații. Într-o țară în care dansul contemporan pare să fie încă la început, cum se construiește un nume într-un timp relativ scurt?

 

interviu integral pe: http://viitorulromaniei.ro/dans-dans-dans-cristina-lilienfeld-duce-coregrafia-si-dansul-romanesc-intr-o-noua-epoca/