Du 06.12.2009    08:30

trenSformers days >> 6-12 decembrie, Mediatecă

În urma experienţei active desfăşurate în vara acestui an, echipa trenSformers propune o serie de evenimente în perioada 6 - 12 decembrie la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (sala Mediatecă). Timp de 6 zile, mediateca va funcţiona ca un laborator de reexplorare în cele două direcţii ale proiectului: diferenţele regionale (Cluj – Bucureşti) şi călătoria cu trenul. Pentru cei aflaţi între destinaţii, spaţiul va fi transformat în sală de aşteptare cu program permanent.


Sală de Aşteptare cu Program Permanent

Pentru că toată lumea aşteaptă mereu ceva, echipa trenSformers vă invită în perioada 6-12 decembrie într-o sală destinată acestei activităţi şi montată în Sala Mediatecă din cadrul Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti (CNDB). Mai ales dacă va aflaţi între destinaţii!

X pleacă în seara asta cu trenul din Bucureşti şi ajunge dimineaţa la Cluj. Drumul ar trebui să dureze 8 ore. Real durează 10. Plus timpul în care X îşi cumpără biletul, ajunge cu metroul la Gara de Nord, îşi face bagajul. Suma totală a orelor petrecute de X între destinaţii este de 13. X ar putea lua avionul. Ar fi mai scump, dar totul s-ar reduce la 4 ore jumate. Doar că lui X îi place să guste clipele. La suma de 13 trebuie adăugate cele 30 de minute petrecute în sala de aşteptare a gării. Ca să ajungă la Cluj, X are nevoia să mestece ce i s-a întamplat la Bucureşti. Care este şansa ca X să-şi dorească invenţia teleportării?

Sala de Aşteptare cu Program Permanent
este deschisă pe toată perioada 6 – 12 decembrie pe întreaga durată a zilei.

Duminică 6 decembrie – ora 20:30

Sala de aşteptare cu program permanent se deschide. Prezentare activă a proiectului trenSformers.

Luni 7 decembrie – ora 19.00
Şcoala Generală – story-circle în sala de aşteptare – fiecare participant este invitat să contribuie cu o poveste din tren/despre tren.

Marţi 8 decembrie – ora 19.00

Discuţie cu sociologul Puiu Lăţea pe tema diferenţelor regionale.

Miercuri 9 decembrie – ora 20.00
“Tren lejer “– performance colectiv

Joi 10 decembrie – film, ora 20:30

Proiecţia filmului “REVELION 2008” şi discuţie cu autorii.
[“Vlad Petri şi Mădălina Roşca se urcă în trenuri în noaptea de revelion. Filmul e povestea unui drum, din zi în noapte, prin nord-estul ţării. Oameni, muzică, artificii, anul nou…în tren.”]

Vineri 11 decembrie - ora 19.00
Discuţie cu antropologii Şerban Anghelescu şi Ana Chiriţoiu

Sâmbătă 12 decembrie – ora 19.00

Închiderea Sălii de Aşteptare. Atelier de teatru pornind de la arhiva de poveşti din/despre tren. Participanţi: Monica Marinescu, Lala Misosniky, Sorin Poamă.trenSformers
este un proiect tangaProject independent şi gratuit.


trensformers.wordpress.com

[email protected]