Mi 16.10.2013    11:00

reLansare carte | O lume întreagă din fărâme – cronici de dans 1972-2012, de Liana Tugearu

În luna octombrie CNDB relansează cartea O lume întreagă din fărâme – cronici de dans 1972-2012, de Liana Tugearu, la Liceul de Coregrafie Floria Capsali și Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale.

Prima lansare a volumelor O lume întreagă din fărâme – cronici de dans 1972-2012, de Liana Tugearu a avut loc în aprilie 2013 la Ministerul Culturii, ca parte a unui eveniment mai extins – deschiderea noului spațiu de spectacole al CNDB, Sala Stere Popescu – la care au participat personalități artistice importante și oficiali ai Ministerului Culturii.

Autoarea Liana Tugearu face parte din acea categorie specială de oameni care mișcă lumea, iar cartea O lume întreagă din fărâme – cronici de dans 1972-2012 reprezintă echivalentul unui dicționar de artă coregrafică sau unei istorii a dansului a ultimilor patruzeci de ani, o carte rară, o carte document al cărei conținut consistent și inedit întregește peisajul cultural al României de azi.

Într-o Românie amnezică și într-un domeniu artistic supus prin excelența efemerului, este uimitoare constanța și calitatea atenției cu care autoarea Liana Tugearu a urmărit, timp de 40 de ani, aproape fără excepție, coregrafi și dansatori, apariții și evoluții ale companiilor de dans, plasându-le în contextul vremii și valorizând spectacolul de dans, indiferent de stil, între celelalte arte.

Lansarea va avea loc la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, miercuri, 16 octombrie, la ora 12.00 și la UNATC IL Caragiale, vineri, 18 octombrie, ora 11.00.

Cartea de față este a treia publicație de amploare, susținută de CNDB, fiind precedată de numărul Dans, Dans, Dans al Revistei Secolul 21 (2010) și de ediția în limba română a cărții Dansul în secolul XX de Isabel Ginot și Marcelle Michel (editura Art, 2011).