Sâ 22.04.2017    20:30    hartă

Program artistic IETM: SONDER

22 aprilie 2017, ora 20:30

scurt metraj de dans

Intrarea este liberă

 

Regizor & Coregraf: Simona Deaconescu

Director de imagine: Tudor Panduru

Sound designer: Sebastian Zsemlye

Producător: Anamaria Antoci

Editor: Alexandru Cătălin Gheorghe

Dansatori: Simona Dabija, Diana Spiridon, Denis Bolborea, Galea Bobeicu, Răzvan Stoian

Durata: 12”20’

 

O poezie vizuală abstractă în care omul se confruntă cu natura, tehnologia și propria identitate.

 

În centrul României se află un mare zăcământ de cupru. Exploatarea minieră de aici a dat naștere la o minune arhitecturală. Sunetul excavatoarelor creează o simfonie misterioasă, în timp ce deșeurile pictează spațiul în nuanțe subtile de albastru. Zidurile carierei surprind o poveste enigmatică a corpurilor încărcate de emoții tehnologizate, în conflict cu un spațiu de o frumusețe neprimitoare. Cinci dansatori sunt uniți de o poveste comună, o nebunie moștenită care plutește invizibil în jurul lor și care le sapă adânc în subconștient.

 

Sonder a avut premiera internațională în noiembrie 2016 la Bestias Danzantes International Dance Film Festival în Chile, primind un premiu special al juriului pentru cel mai bun film străin.

 

O producție Tangaj Dance și Tapioca Film, ca parte a proiectului "Camera 0003 _ Linii de Fugă", co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național.

 

___

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) este organizată de IETM și Centrul Național al Dansului din București (CNDB), în parteneriat cu Uniunea Teatrală din România (UNITER), Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) și Teatrul Metropolis. Evenimentul este co-finanțat de programul Europa Creativă al Uniunii Europene și are, de asemenea, sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Mai multe informaţii:

Despre IETM București: https://www.ietm.org/en/Bucharest

Programul IETM la București: https://www.ietm.org/en/ietm-bucharest-plenary-meeting-2017/programme