Mi 15.03.2017    19:30    hartă

LIKE//Conversația mea cu Florence - One World Romania

Proiecţie de film - One World Romania

A zecea ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc între 13 și 19 martie. În cadrul ediției din 2017 vor fi proiectate peste 50 de filme documentare în spații precum cinematografele Elvire Popesco, Eforie și Union, dar și la Centrul Național al Dansului București. De asemenea, pe parcursul întregii săptămâni vor fi organizate mai multe evenimente conexe – dezbateri, ateliere, expoziții.

My Talk with Florence (Austria, 2015)

Regizor, scenarist, producător: Paul Poet
Limba originală: DE

Subtitrare: RO

Durata: 129 min

 

O femeie stă într-un fotoliu, cu o păpușă în brațe, vorbind către o cameră de filmat ce rămâne fixă pe tot parcursul filmului. Numele femeii este Florence Burnier-Bauer. Conversația ei îndelungată cu regizorul Paul Poet este o mostră devastatoare de istorie orală despre abuz, rezistență și, într-un final, emancipare. Când își părăsește casa și familia burgheză pentru o viață în libertate, Florence nu știe ce va presupune libertatea găsită la Friedrichshof – o comună constituită de artistul austriac Otto Mühl (1925-2013), co-fondator și participant în mișcarea acționistă vieneză. Pentru Florence, abuzul continuă și se amplifică în inima comunei, ale cărei valori includ abolirea proprietății private, sexualitatea liberă, educarea în comun a copiilor. Ca urmare a experienței Friedrichshof, Florence va avea nevoie de decenii pentru a se recupera, înainte de a juca un rol crucial în condamnarea lui Mühl la închisoare după disoluția comunei. Mai multe detalii aici. 

Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul Paul Poet.

Intrarea la proiecţiile de film One World Romania din cadrul LIKE CNDB costă 10 lei bilet întreg/ 7 lei bilet redus, biletele se achiziționează online pe www.kompostor.ro sau de la sala Stere Popescu înainte de proiecţie. 

Biletele pentru restul proiecţiilor din cadrul One World Romania sunt disponibile aici: https://eventbook.ro/program/one-world-romania