Vi 08.10.2010    05:00

Lights, Tights & Realness - prezentare video si discutii cu Ben Pryor >> vineri, 8 octombrie, 17:00 - 20:00, Mediateca

La discutie, moderata de Cosmin Manolescu, va participa si dl. David White, director al organizatiei "artventuresnewhamshire", fost director al teatrului "Dance Theater Workshop", aflat la Bucuresti la invitatia Institutului Cultural Roman din New York.

Prezentarea video si discutia este organizata in cadrul unei rezidente de trei saptamani oferita managerului Ben Pryor de programul "Gabriela Tudor Memorial Exchange Program USA - RO", o inițiativă a Fundației Gabriela Tudor în parteneriat cu CEC Artslink din New York, care își propune să încurajeze dezvoltarea unor proiecte de schimb şi colaborare artistică între manageri culturali si organizaţii/instituţii culturale din România şi Statele Unite ale Americii. Lansat cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin ICR New York, si al fundaţiei "Trust for Mutual Understanding" din New York, programul este dedicat memoriei Gabrielei Tudor, unul dintre primii manageri culturali vizionari din România, care a avut un rol important în dezvoltarea scenei artistice din Romania.

Cei doi bursieri din acest an ai programului memorial sunt Irina Cios (curator si director al Centrului International pentru Arta Contemporana) care va beneficia de o rezidenta de 6 saptamani in perioada octombrie/noiembrie 2010 la Santa Monica si Thomas Benjamin Snapp Pryor.

Ben Pryor este manager de dans american independent, producător şi curator din New York, activ sub marca tbspMGMT. Colaborează cu coregrafii Miguel Gutierrez and the Powerful People, Trajal Harrell, Luciana Achugar, Ishmael Houston-Jones, Yvonne Meier şi Wally Cardona. Ben este producătorul şi curatorul festivalului anual de spectacol contemporan “American Realness”.

Prezentarea video si discutia de la Bucuresti se vor finaliza cu un pahar de vin oferit de Fundatia Gabriela Tudor.

Evenimentul de la Centrul National al Dansului este organizat in conexiune cu “Moving Dialogue”, un amplu proiect de schimburi coregrafice romano-americane ce va demara la New York in perioada 16 – 31 octombrie.