Ma 15.06.2010    08:00

Întâlnire cu Bojana Cvejic – performer, teoretician şi dramaturg de dans - în cadrul 'Întâlnirilor de gradul II' ! >> marţi, 15 iunie, ora 20.00, Studio 1

Bojana Cvejic a studiat muzicologia şi estetica în cadrul Facultăţii de Muzică din Belgrad şi este doctorand în dans şi performance în cadrul Center for Research in Modern European Philosophy (CRMEP) în Londra.
Din anul 2000 trăieşte şi lucrează în Bruxelles. Ca dramaturg a colaborat cu numeroşi coregrafi europeni, printre care Xavier Le Roy, Eszter Salamon şi Mette Ingvartsen. Predă istorie şi teorie în cadrul P.A.R.T.S.
A organizat diverse platforme independente pentru teorie şi practică în performance: TkH Centar (Walking Theory Center in Belgrad), PAF (performingARTSforum în St. Erme, Franţa) şi recent 6MONTHS1LOCATION (CCN în Montpellier).

« Întâlniri de gradul II » este un program de ateliere practice şi teoretice desfăşurat şi susţinut de C.N.D.B, ce doreşte să faciliteze accesul la informaţie în zona dansului contemporan şi a performance-ului, prin diferite abordări şi tipuri de interogaţie asupra corpului, performativităţii şi creativităţii.