CNDB vine cu dansul contemporan la UR.BASM

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti va găzdui două spectacole şi patru ateliere de dans contemporan cu ocazia UR.BASM, festival de muzică şi întâmplări urbane.

În cadrul ediţiei inaugurale, UR.BASM lansează o platformă de activități cultural-artistice desfășurate în numeroase spații pe parcusul celor şase zile și şase nopți ale festivalului, printre care şi evenimentele găzduite de CNDB, la care intrarea este liberă!

IMPORTANT: Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru cursuri și ateliere nu este nevoie de înscriere, în schimb vă recomandăm să fiți prezenți cu 15 minute înainte de începerea fiecărui atelier.


Iată programul UR.BASM @ CNDB:

Miercuri, 30 Noiembrie:

14:00 - 18:00 - Atelier + Proiecție film „Upstairs"
Structurat pe trei dimensiuni: artistic, educație și cercetare, UP STAIRS încearcă să descopere, performativ, practic și teoretic, modalități de a reactiva, reinterpreta și repoziționa arhitectura internă în relație cu cea exterioară.

UP STAIRS își propune găsirea unor noi modalități de a interacționa cu spațiile personale și publice și de a reacționa la particularitățile arhitecturale ale acestora, folosind limbajului vizual ca mijloc și mediu integrativ al experiențelor interne și exterioare.

19:30 - 20:00 - Performance „Cvartet pentru o lavalieră”
concept / autor: Vava Ştefănescu
co-autori: Vlaicu Golcea (sound-artist), Carmen Coțofană, Farid Fairuz, Mihaela Dancs/Vava Ștefănescu (performeri)

„Cvartet pentru o lavalieră – este o instalaţie coregrafic–sonoră ce pune în discuţie mai multe idei legate de claustrare: lipsa de distanţă, ostaticii propriei noastre existenţe, toleranță. Fiind o compoziţie în timp real, singurul punct de referinţă şi sprijin este situaţia vizibilă/audibilă, constantă timp de 60 de minute.” (Vava Ştefănescu)


Joi, 1 Decembrie

16:00 - 18:00 - Atelier „Power to the people” cu Paul Dunca
"If you don't love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?"(RuPaul)

Participanții sunt invitați la un curs de empowerment care are la bază conștientizarea corporală și vogue-ingul, meditația vindecătoare a lui Louise Hay și ecstatic dance-ul, canto-ul și playback-ul, dansul contemporan și dance off-ul.

19:00 - 21:00 - Atelier „TOTUL PENTRU ENDORFINE”
TOTUL PENTRU ENDORFINE, un format iniţiat de coregrafa Mihaela Dancs, propune un „cardio contemporan” situat undeva între orele standard de cardio din sălile de fitness şi cursurile de dans contemporan, stimulând nu doar fizicalitatea şi glandele sudoripare ale participanţilor, dar şi creativitatea acestora, prin exerciţii de improvizaţie, practici fizice din dansul contemporan, hip hop, voguing etc, pentru o eficienţă maximă în procesul de „endorfinare”.


Vineri, 2 Decembrie

12:00 – 18:00 – Cursuri dans „Drop In”
Cursurile DROP IN sunt adresate atât adulților, cât și adolescenților şi constă în 5 ședințe susținute de 5 coregrafi, fiecare cu propriul concept despre mișcare.

19:30 - 20:30 - Performance „Duet în trecere”
De/cu: Andreea David și Mihaela Dancs

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzica? Lucrăm cu ea ca şi cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic şi afectiv, negociem şi compunem cu ea, construind şi abandonând relaţii, sau lăsăm mişcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, cand muzica ne fură şi conceptele dispar, cand conștiința e în altă parte şi dracul şi-a băgat coada.