Vi 11.06.2010    10:00

ANULAT > Sâmbăta Sonoră >> 11 iunie, de la ora 21.00, în Parcul Brătianu

ANULAT!
Artisti: Gili Mocanu, Sillyconductor, Minus, Viorica Nagy, Diana Rotaru, Maria Balabas & grupul AVANT'N'GARD


In urma cu mai bine de un an si 19 sesiuni nu va faceam promisiuni, ci va invitam intr-o calatorie initiatica in universul creatiei sonore, creatiei radiofonice si a muzicii contemporane. Ca si atunci, va invitam ca impreuna sa deschidem usi si nu doar sa avem dreptate, sa vedem ce incredere avem in gusturi, dar sa ramanem reci, sa ne aventuram in academisme ca sa ne intoarcem mai limpezi la experiment, sa ne contrazicem prin entuziasm si sa provocam raspunsuri. Ca si atunci vrem sa ne imaginam ca intr-o zi s-ar putea crea un laborator de cercetare acustica si muzicala, un radio experimental, o clasa de sound art la vreo scoala, inca o scena pentru muzica noua romaneasca.
Scenele pentru muzica noua romaneasca s-au multiplicat recent datorita celei de-a 20-a editie a Saptamanii Internationale a Muzicii Noi.
La sfarsitul lui aprilie ne-am propus si noi sa facem o sesiune de listening despre aceste „produse locale”. Spre marea noastra incantare am descoperit zeci de ore nebanuite de muzica contemporana romaneasca. Am taiat in carne vie facand selectia si ne-am promis o foarte lunga sesiune in viitorul apropiat prin care sa facem un tur mai amplu al creatiei ultimilor ani.
Pentru Noaptea Alba a Galeriilor va propunem o sesiune „impanata” cu micro live-uri. Printre artistii si muzicienii invitati sunt violoncelista Viorica Nagy, compozitoarea Diana Rotaru, artista Maria Balabas si magicienii Sillyconductor si Minus. Fiecare artist este invitat sa sustina un live (de sau cu muzica contemporana romaneasca) de 15 minute si sa selecteze 45 minute de playlist care sa le „invaluie” interventia.

http://sambatasonora.blogspot.com/