Ma 14.03.2017    19:00    hartă

LIKE//Workshop susținut de Linda Kapetanea, fondatoarea companiei de dans RootlessRoot

Fighting Monkey e o unealtă practică pentru îmbunătățirea abilității de a înfrunta dificultățile și necunoscutul. Este o unealtă practică pentru oricine încearcă să-și extindă gama de mișcări.
Suntem interesați să creăm o „ARHITECTURĂ DE CUTREMUR".
Arhitectura construită pentru a supraviețui acestei presiuni trebuie să aibă capacitatea și abilitatea de a interpreta energia, de a-și optimiza acțiunile, a menține o plasticitate creativă și elasticitate pentru cultivarea energiei potențiale.
Reușim asta prin crearea unor „situații de mișcare complexe", unde ești expus la diferite unelte care te pot ajuta să înveți mai eficient și cu efecte de o durată mai lungă, îmbunătățindu-ți flexibilitatea cognitivă și comportamentală și toleranța la necunoscut.
Observăm și testăm abilități de mișcare într-o gamă variată de contexte și condiții. Pentru a înțelege cât de inteligent, adaptabil și creativ ești în momentele pe care nu le controlezi întru totul.
Gândește-te la aceste „situații de mișcare" ca la o formă de „vaccin" - te expui intenționat la un patogen de mișcare (stresor) care constrânge corpul să se adapteze.

www.fightingmonkey.net

Accesul la workshop-ul susţinut de artiştii din compania Rootless Root (Grecia) se face pe bază de înscriere la adresa de email[email protected] (maxim 15 participanți) și costă 35 de lei.


CNDB RECOMANDĂ Europium 15 Mar, 19h00 @ Teatrul Odeon

 

Producător: Onassis Cultural Centre-Athens & RootlessRoot

Coproducător: JoJo-Oulu Dance Centre

Concept și coregrafie: Rootlessroot: Linda Kapetanea & Jozef Fruček

Concept vizual și decor: Jozef Fruček

Muzică: Vassilis Mantzoukis

Text: Martin Kubran

Inginer sunet: Christos Parapagkidis

Light design: Sofia Alexiadou

Inginer lumină: Periklis Mathiellis

Costume: Isabelle Lhoas

Creație și interpretare: Hyaejin Lee, Manuel Ronda, Jacob Ingram-Dodd, Alexios Fousekis, Linda Kapetanea

Photos © Mike Rafail

Organizator: Fundația Culturală Greacă/Greek Cultural Foundation

Parteneri: Centrul Național al Dansului București, Teatrul Odeon & Centrul Ceh/Czech Centre Bucharest

Durata: 1h20 minProiectul este rezultatul unei reflecții asupra „lumii occidentale” și a „culturii” sale. Deși artiștii implicați provin din țări diferite, Grecia și Slovacia, originile lor europene, în ciuda contrastelor, rămân comune. Acest fapt nu exclude diversitatea – întrucât ea este un semn de sănătate a minții –, ci o asimilează creator, prin prisma unor meditații individuale exprimate în cadrul unui act artistic modern.

Bio

RootlessRoot este o platformă prin intermediul căreia creatorii ei – Linda Kapetanea și Jozef Frucek – își exprimă viziunea, urmărind să dezvolte un limbaj artistic accesibil și imaginativ, care să redea emoția umană și expresiile culturale.

Linda Kapetanea și Jozef Frucek au înființat împreună, în 2006, compania RootlessRoot și au pus bazele programului de cercetare Fighting Μonkey, care este o metodologie aplicată a artelor marțiale în educarea dansatorilor și a actorilor. De asemenea, ei organizează workshopuri în cadrul festivalurilor internaționale sau al facultăților de profil.